Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ


ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ


       Σημείωση στις 27-01-2015:
       Ως αριστούχος οικονομολόγος προτείνω, για οριστική λύση του προβλήματος του εθνικού μας δανεισμού: την μεγάλη χρονική παράταση, την μείωση επιτοκίων και την σημαντική περίοδο χάριτος των δανείων.  
       Αυτά μπορούν να γίνουν δεκτά από τους Ευρωπαίους δανειστές 
μας, όταν σκεφθούν ότι διαθέτουμε ανεκμετάλλευτο μεγάλο πλούτο (υδρογονάνθρακες, ορυκτά, ηλιοφάνεια, άνεμο, ποτάμια κλπ.) που θα μπορούσε εύκολα στο μέλλον να αποπληρώση αυτές τις οφειλές μας.  
       Προφανώς θα είναι προτιμότερο από το να χάσουν εντελώς τα λεφτά τους.  
       Θέμα ικανότητας στην διαπραγμάτευση είναι να πετύχουμε και άλλους δύο στόχους: 
       Μείωση έως και μηδενισμό των επιτοκίων. 
       Δίκαια αποπληρωμή στην τιμή αγοράς (κούρεμα) όσων Ελληνικών τίτλων αγοράσθηκαν κερδοσκοπικά την τελευταία πενταετία (Ε.Κ.Τ. και άλλοι).  Πως μας βοηθούν οι Ευρωπαίοι όταν η κεντρική τους τράπεζα απαιτεί την πλήρη εξόφληση των ομολόγων που αγόρασε υποτιμημένα σε τιμές κάτω του 1/3 της αξίας τους.  
       Οπωσδήποτε καμία συζήτηση με την τρόϊκα που εκτελεί συγκεκριμένες εντολές.  Νέες αποφάσεις μπορούν να λάβουν μόνον οι κυβερνήσεις και ακολούθως τα κοινοβούλια των δανειστών μας.  
       Τέλος μία ιδέα είναι να πιεσθεί η Γερμανία να ρυθμίσει και αυτή τις οφειλές από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις, παράλληλα με τις δικές μας δόσεις.  Πως θέτει η Γερμανία απαραίτητη προϋπόθεση την τήρηση των υποχρεώσεων μας όταν αυτή πρώτη δεν εκτελεί τις δικές τις;  
       Αν η Γερμανία αρνηθεί τον συμψηφισμό των απαιτήσεων, μπορούμε 
να πληρώνουμε όλα τα άλλα κράτη κανονικά και αυτούς μονομερώς συμψηφιστικά.  Το Γεν. Λογ.του Κράτους θα κάνει κανονικά τις εγγραφές συμψηφισμού που αναλογούν με τις υποχρεώσειςμας προς τα δάνεια 
από Γερμανία.  Οι Γερμανοί θα μιλούν για πτώχευση, αλλά οι άλλοι θα εισπράττουν κανονικά και θα θεωρούν το θέμα ως διμερή διένεξη των 
δύο κρατών.  
       Δεν πρέπει να τους ενώσουμε όλους εναντίον μας, σε μία κοινή διάσκεψη.  Αντίθετα πρέπει να τονίσουμε ότι θα πληρωθούν όλοι, πλην Γερμανίας.  Έτσι θα μας υποστηρίξουν (έστω σιωπηρά) και κάποιοι που έχουν παρόμοιες απαιτήσεις από την κατοχή. 

Σημείωση στις 05-02-2015:
       Ρίχτε τώρα την βόμβα για το δημοψήφισμα.  Θυμηθείτε τι έγινε με τον Παπανδρέου.  Θα τους πιάσει πανικός, ιδιαίτερα εφόσον αρχίσει να πέφτει 
το Ευρώ.  

Σημείωση στις 11-02-2015:
       Προσοχή όμως γιατί οι Γερμανοί είναι αμετανόητοι στις ηγεμονικές ιδέες τους και προσπαθούν να διώξουν από την Ε.Ε. όποιον σηκώνει κεφάλι. Πρώτα τους ανυπότακτους Έλληνες και μετά τους Εγγλέζους.  Με τον έλεγχο του Euro και της Ε.Κ.Τ. επέβαλαν ήδη τον πλήρη οικονομικό έλεγχο στην Ευρωζώνη και με τους πρόθυμους υποτακτικούς στήνουν την αυτοκρατορία τους.  
       Δύο είναι οι αδυναμίες τους, η άμυνα και η ενέργεια.  Την άμυνα τους την παρέχει το ΝΑΤΟ δια των ΗΠΑ και την ενέργεια η Ρωσία.  Αλλά η αγορά της Αμερικής είναι μακριά, αντίθετα με της Ρωσίας, ώστε μία συμμαχία με τους Ρώσους θα έλυνε ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα των Γερμανών και των Ρώσων.  Είναι λοιπόν φυσικό να έχουν, στο πίσω μέρος του μυαλού τους, 
μια επανάληψη του συμφώνου Χίτλερ - Στάλιν, που θα δημιουργούσε την νέα υπερδύναμη της Γης.  
       Μήπως αυτός ήταν και ο ανομολόγητος απώτερος σκοπός των Ρώσων που επέτρεψαν την επανένωση των δύο Γερμανιών, χωρίς κανένα αντάλλαγμα; 
       Μήπως αυτός είναι και ο λόγος που οι Γερμανοί τσακίζουν τώρα Ελλάδα και Κύπρο, αδιαφορώντας για τα πετρέλαια της ανατολικής Μεσογείου;  
       Όμως αυτά δεν τα βλέπουν οι Αμερικάνοι;  
       Δεν βλέπουν ότι οι Γερμανοί γιγαντώθηκαν και δεν πειθαρχούν πλέον;  
       Δεν βλέπουν ότι η Μέρκελ έσπευσε να προλάβει την εμπλοκή των αμερικάνων στην Ουκρανία, με κατεπείγουσα συμφωνία ανακωχής προς τον Πούτιν;  
       Δεν φοβούνται την αποχώρηση της Γερμανόφιλης Ευρώπης από το ΝΑΤΟ και την πιθανή δημιουργία ενός τεραστίου αντιπάλου;   
       Μήπως αυτός είναι ο λόγος της τόσο θερμής υποστήριξής μας από τον Ομπάμα;  
       Μήπως την έξοδό μας από το Euro θα ακολουθήσει ένταξη στην ζώνη του δολαρίου;  
       Μήπως εμάς θα ακολουθήσει η Κύπρος με παράλληλη ένταξη στο ΝΑΤΟ;  
       Μήπως στο ΝΑΤΟ θα ακολουθήσει και το Ισραήλ;  
       Μήπως αλλάζουν οι ισορροπίες του πλανήτη;   
       Μήπως θα έχουμε μία νέα ισορροπία τρόμου;  
       Το μεγάλο ερώτημα πλέον, αν είναι έτοιμη να προχωρήσει η Γερμανία τώρα.  Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει, με τίποτα, να βγούμε από την Ευροζώνη.  Αν πτωχεύσουμε εκτός Euro θα το αντιμετωπίσουν σχετικά εύκολα.  Αντίθετα αν πτωχεύσει χώρα του Euro, ποιός θα τοποθετήσει ξανά τα λεφτά του σε αυτό το αναξιόπιστο νόμισμα;  Η ζημιά θα είναι πολλαπλάσια από όλο το Ελληνικό χρέος και θα κρατήσει για αρκετά χρόνια.  
       Αν ο Σόϊμπλε συνεχίσει την εχθρική γραμμή εναντίον μας και τότε υπάρχουν προτάσεις.  Πάντως έξοδος κράτους από την ευροζώνη δεν προβλέπεται.  Υπάρχει νομικό κενό.  
       Μία πρόταση είναι και η χρήση διπλού νομίσματος.  Δραχμή για τιις εσωτερικές συναλλαγές (πληρωμή συνταξιούχων, δημοσίων υπαλλήλων κ.α.) και Euro για τις διεθνείς.  Σε αυτή την περίπτωση η μείωση της δαπάνης για τις εισαγωγές θα ήταν τεράστια και η αύξηση της ζήτησης για εγχώρια προϊόντα θα αύξανε την παραγωγή μας και την απασχόληση.  Πόσα χωράφια και πόσα χέρια περιμένουν μία αύξηση της ζήτησης για να απασχοληθούν; Πόσοι άνεργοι θα βρουν απασχόληση όταν αρχίσει να κινείται ή αγορά με βιοτεχνίες και βιομηχανίες που θα καλύψουν τις μειωμένες εισαγωγές;  Θα αλλάξει υπέρ μας το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών και από μόνιμα ελλειμματικό θα γίνει τελικά πλεονασματικό.  
       Εδώ πρέπει να λυθεί και το θέμα της εξαγωγής αρκετών δισ. euro από λαθρομετανάστες.  Πρέπει να τεθούν περιορισμοί, προϋποθέσεις ή και ολική απαγόρευση σε αδήλωτα εισοδήματα.  Δεν μπορεί να αφαιρούνται τόσα χρήματα από την εσωτερική κατανάλωση και εμείς να κοιμόμαστε.  
       Παράλληλα ο ΦΠΑ να επιβάλλεται μόνο στο τελικό προϊόν και καθόλου στο εμπόριο. 
       Να ορισθούν διαφορετικοί συντελεστές ΦΠΑ, ανάλογα με την χώρα προέλευσης.  Ένας μικρός συντελεστής για τα εγχώρια προϊόντα και υπηρεσίες, ένας μέσος γι' αυτά της Ε.Ε. και ένας μεγάλος για των τρίτων χωρών.  Αυτό θα κάνει ακριβότερες τις εισαγωγές, θα μειώσει το κόστος διαβίωσης, θα κινήσει την εσωτερική αγορά, θα αυξήσει τον τουρισμό και άλλα πολλά.  
       Μία απλή υπουργική απόφαση μπλοκάρει τώρα την ανέξοδη έναρξη κατασκευής χιλιάδων νέων φωτοβολταϊκών που θα κινήσουν την αγορά και στο μέλλον θα καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες μας αλλά θα κάνουμε και μεγάλες εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος.  Αρκεί να θυμηθούμε τον Σόϊμπλε που κάποτε είπε για εμάς <ήθελα να έχω μόνο τον Ήλιο σας>.  Όμως η ΔΕΗ θέλει να κατασκευάσει νέες πανάκριβες μονάδες παραγωγής !!!
       Τέλος στο εμπόριο και την παραγωγή να καταργηθούν τα βιβλία εσόδων - εξόδων.  Για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να τηρείται μόνο βιβλίο αγορών, χωρίς έκδοση αποδείξεων.  Τα αγορασθέντα να θεωρούνται και πωληθέντα στο τέλος του έτους και κάθε μερικά χρόνια ή στο κλείσιμο της επιχείρησης να γίνεται απογραφή για συμψηφισμό.  Στις μεγάλες επιχειρήσεις να διατηρηθεί πλήρες λογιστικό σύστημα με αυστηρή παρακολούθηση από εφοριακούς και μάλιστα στις πολύ μεγάλες να εγκατασταθούν μόνιμα εναλλασσόμενοι υπάλληλοι.  Να καθιερωθεί μηχανογραφικό πρόγραμμα βάσει του οποίου θα υποβάλλονται οι δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος που θα θεωρούνται αμέσως ως προσωρινά περαιωμένες και μόνον όταν αποδειχθεί ότι εδηλώθησαν ψευδή στοιχεία να γίνεται πλήρης έλεγχος.  
       Τέλος οι έλεγχοι, οι λογιστές, το χαρτοβασίλειο, τα φορολογικά δικαστήρια και ο φόβος για τους μικρομεσαίους.  Έτσι οι πλεονάζοντες εφοριακοί θα απασχολούνται, εκ περιτροπής, στις μεγάλες επιχειρήσεις, εξαφανίζοντας την φοροδιαφυγή.  Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η τερατώδης παροχή μη παραγωγικών υπηρεσιών που αυξάνουν δήθεν 
την απασχόληση ενώ στερούν τεράστιες δυνάμεις από την παραγωγική διαδικασία.  
       Μην εκπλήσεσθε τώρα αφού κανείς δεν σας είπε ότι την ίδια αυτή πρόταση την έκανα αφιλοκερδώς (προσφέροντας δωρεάν και τα σχετική προγράμματα κατασκευής μου) και συνεχώς από τον Σεπτέμβριο του 1987 όταν πέραν των δέκα ετών πηγαινοερχόμουν (με αμέτρητες επιδείξεις) στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών όπου συναντούσα πραγματικό ενθουσιασμό.  Ωστόσο οι υπουργοί άλλαζαν αλλά η μεγάλη αλλαγή πάντα κάπου ψηλά σκάλωνε, μέχρι που τους βαρέθηκα και τα παράτησα. 
       Αν πάμε σε οριστική ρήξη υπάρχουν και άλλα μέτρα προστασίας μας που θα πονέσουν πολύ κάποιους. 
       Δεν χρειαζόμαστε ξένους επενδυτές για να μας εκμεταλλευθούν.  Την ανάπτυξη πρέπει να την πετύχουμε μόνοι μας.  Η Ελλάδα είναι πολύ πλούσια, αλλά την κατάντησαν ζητιάνα.  

Σημείωση στις 16-02-2015:
       Η Ελλάδα δεν πρέπει με τίποτα να φύγει από το Euro.  Ακολουθούν διάφορες εκλογές στην Ευρώπη όπου θα υπάρξει αλλαγή των ισορροπιών.  Τότε θα αρχίσει να κουνιέται και το καροτσάκι του σκληρού Γερμανού.  Εκτός αν προτιμήσει να τα βρει με την Λεπέν αντί με τους δημοκρατικούς Έλληνες. 
       Το μόνο που κατάφερε είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες: 
1393 = ΕΥΡΩΠΗ = Η ΑΥΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ = ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.   

Σημείωση στις 23-02-2015:
       Εγώ δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να συγχαρώ τον έξοχο οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη.  Αν προσέξατε ενεργεί όπως πρότεινα αμέσως μετά τις εκλογές.  Αυτό είναι φυσικό για όποιον γνωρίζει οικονομικά της ελεύθερης αγοράς και δεν προσκρούει σε πολιτικές επιλογές.  Η πιθανή επιτυχία θα φανεί στην τελική συμφωνία με τους δανειστές.  
       Προσωπικά διαφωνώ με κάποιες ατομικές επιλογές του, αλλά αυτές έχουν μικρή σημασία. 
       Είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοζόμαστε στην εποχή που ζούμε.  
       Εγώ θα ήθελα μία εποχή άμεσης δημοκρατίας όπου ο ψηφοφόρος θα ερωτάται συνεχώς και για όλα τα θέματα, μέσω διαδυκτίου.   
       Εγώ θα ήθελα μία εποχή αντικειμενικής λειτουργίας των αγορών, του χρήματος και των τραπεζών.  
       Εγώ θα ήθελα μία εποχή μόνο με προσωπικές εταιρείες όπου οι μέτοχοι θα ευθύνονται και με την ατομική τους περιουσία.  
       Εγώ στο τέλος θα ήθελα μία εποχή όπου θα υπήρχε μόνον ένας μονολεκτικός νόμος, το λακωνικό δελφικό επίγραμμα του Χίλωνος εγγύα (ενεστ.προστ.του εγγυώ εγγυώμαι).

       Σημείωση στις 17-03-2015: 
       Από την Ε.Ε. απαιτούν να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα, από την προηγούμενη κυβέρνηση.  
       Η άμεση απάντηση είναι να τηρήσουν και αυτοί τα συμφωνηθέντα 
όταν, το 2010, με έλλειμμα 120 % επί του Α.Ε.Π.  μας υποσχέθηκαν να τακτοποιήσουν το πρόβλημα και μας έφτασαν ήδη στο 175 %.  Εμείς τηρήσαμε όλες τις εντολές τους και ιδού τααποτελέσματα. Ας θυμηθούν τις προβλέψεις τους για το 2016 και το 2020 και να μας εξηγήσουν γιατί, αντί 
να βελτιώσουν την τότε κατάσταση, σήμερα ο κόσμος πεινάει και ψάχνει για μεροκάματο που δεν υπάρχει πουθενά.  
       Πως θα διορθώσουν τώρα το λάθος τους;  Τι θα κάνουν για να μας επαναφέρουν έστω και στο επίπεδο διαβίωσης του 2010;  Ποιος θα αποζημιώσει αυτούς που αυτοκτόνησαν, αυτούς που έμειναν άστεγοι, αυτούς που έφαγαν σκουπίδια, αυτούς που έχασαν τις δουλειές τους, αυτούς που έχασαν τις επιχειρήσεις τους;  Μήπως ο κ.Σόϊμπλε;  Μήπως εκτός από 
τις αποζημιώσεις της στρατιωτικής κατοχής πρέπει να ζητήσουμε και τις αποζημιώσεις της οικονομικής κατοχής;  Ήδη στην πενταετία της ελληνικής κρίσης υπολογίζονται τα γερμανικά κέρδη στα 80 δις Euro, λόγω της διαφοράς στα επιτόκια δανεισμού, ενώ το χρηματιστήριο μόνο την περασμένη χρονιά είχε άνοδο 33 %.  Άσε που τα δάνεια ήταν αέρας κοπανιστός για τους Έλληνες που όχι μόνο δεν πήραν τίποτα αλλά τους πήραν ακόμα και το ψωμί από το τραπέζι.  Οι Γερμανοί δεν πλήρωσαν τίποτα και τα ανέλαβε η Ε.Κ.Τ. με εγγυήσεις και έκδοση νέου χρήματος.  Παράλληλα η Ε.Κ.Τ. απορρόφησε και τα επικίνδυνα ελληνικά ομόλογα των γερμανικών τραπεζών, ώστε σήμερα αυτοί να μας απειλούν με Grexit χωρίς το ρίσκο πιθανής ζημιάς τους.   
       Κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει την οικονομική άποψη της λιτότητας που μας επεβλήθη.  Σε τι αποβλέπει η οικονομική εξαθλίωση μόνο Ελλήνων και Κυπρίων;  
       Μήπως θέλουν να μας επιβάλουν μεροκάματα Κίνας για να εγκαταστήσουν τις νέες ευρωπαϊκές - γερμανικές βιομηχανίες σε χώρο με μικρά μεταφορικά και πάμφθηνα εργατικά;  
       Γιατί κάποιες χώρες πλουτίζουν συνεχώς και κάποιες φτωχαίνουν;                  Ισχύει άραγε ο καπιταλισμός και μεταξύ των κρατών της Ευρώπης;                Αυτός ήταν ο σκοπός που δημιουργήθηκε η Ε.Ο.Κ. που πλέον μετονομάσθηκε σε Ε.Ε.;  
       Που είναι οι δασμοί εισαγωγής και ο έλεγχος στις αποβάθρες;  Κανένας έλεγχος στα κιβώτια από Ε.Ε., έστω και αν περιέχουν όπλα, ναρκωτικά ή 
ότι άλλο παράνομο φορτίο.  Έτσι έκλεισαν τις εγχώριες βιομηχανίες που έμειναν απροστάτευτες στον ανταγωνισμό και αντίθετα με συνεχείς οδηγίες περιορίζουν την παραγωγή μας, ακόμα και στα αγροτικά προϊόντα.  Όταν αποφασίζουν αυτοί για όλα τα θέματα, που είναι η εθνική μας ανεξαρτησία; Ποιος θα προστατεύσει την φτωχή Ελλάδα από τον επιθετικό γείτονα;  

       Σημείωση στις 09-05-2015: 
       Επί τέλους έπεσαν οι μάσκες.  Την παραμονή των εκλογών 

της Μ.Βρετανίας είχαμε ομοβροντία δηλώσεων Μέρκελ, Σόϊμπλε, Γιούργκεν και άλλων ότι η Ελλάδα τα βρίσκει με τους δανειστές, 
αλλά την επομένη των εκλογών άρχισαν πάλι να βάζουν νέους απαράδεκτους όρους.  
       Πως έτσι ξαφνικά άλλαξαν πολιτική και την ξαναθυμήθηκαν μετά από δύο-τρεις ημέρες;  Μήπως αυτό ήταν ένα φτηνό τέχνασμα για να επηρεάσουν τους Εγγλέζους στις αποφάσεις τους, που οδηγούν τους νικητές στην εξουσία για πέντε ολόκληρα χρόνια;  Μήπως φόρεσαν για λίγο την μάσκα της αλληλεγγύης και την πέταξαν αμέσως μετά;  
       Όμως ο Κάμερον θα κάνει δημοψήφισμα για τις σχέσεις με την Ευρώπη, αφού πρώτα ζητήσει κάποια πράγματα.  Τι θα κάνουν όμως οι Γερμανοί 
αν οι Βρετανοί ζητήσουν να μπουν στο euro;  Το euro ήταν που έφερε την Ευρώπη σε τρεις ταχύτητες.  Πρώτη η βασίλισσα Γερμανία, πίσω της οι παρατρεχάμενοι και μετά οι περιθωριακοί.  
       Αν όμως μπει και η Αγγλία στο euro τότε η Γερμανία δεν θα αποφασίζει μόνη της για τους οικονομικούς όρους των λαών κατά τα συμφέροντά της, οπότε και χάνει το όνειρο της κυριαρχίας στην Ευρώπη.  
       Αν αντίθετα δημιουργήσει προσκόμματα και η Αγγλία φύγει από την Ε.Ε. τότε ανοίγει την πόρτα στις ΗΠΑ να βάλουν οικονομικό πόδι στην Ευρώπη 
με μία ζώνη δολαρίου που δεν θα περιλαμβάνει μόνο την Αγγλία αλλά θα επεκταθεί σε όλους τους δυσαρεστημένους από την σημερινή λιτότητα και 
σε όσους χρειάζονται μία αμυντική ομπρέλα που η Γερμανία δεν μπορεί να προσφέρει.  Τότε η Γερμανία ίσως μείνει μόνη ή σχεδόν μόνη της.  
       Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει και είναι οικονομικός. 
Τον προκαλεί και πάλι η Γερμανία αλλά αυτή και πάλι θα τον χάσει.  

       Σημείωση στις 04-06-2015: 
       Επί τέλους έκαναν το μέγα λάθος και έβγαλαν την μάσκα που 
σκέπαζε την σβάστικα.  Έδωσαν γραπτές τις απαιτήσεις τους προς τους κατεστραμμένους, από αυτούς, Έλληνες και τώρα δεν μπορούν να τις αρνηθούν ούτε να τις μαζέψουν τεχνηέντως.  Αυτό το χαρτί πρέπει να πάρει την μέγιστη δημοσιότητα μέχρι να ξεσηκώσει όλους τους λαούς της Ευρώπης, αφού προδιαγράφει και το δικό τους μέλλον.  
       Ο Έλληνας λέει "όταν βλέπεις το φίδι, τη σουρμή γυρεύεις;".  
       Πρέπει να σταλεί αμέσως σε όλους τους Ευρωβουλευτές και τα πολιτικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την παράκληση να απαντήσουν τι θα έκαναν αν κάποτε ζητούσαν και από τον λαό τους ανάλογα μέτρα.  Πρέπει να φέρουν το θέμα στην Ευρωβουλή σύσσωμοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές όπου θα αναγκασθούν να λάβουν θέση οι ενημερωμένοι πλέον συνάδελφοί τους, όντες  υπόλογοι στους ψηφοφόρους τους.  
       Παράλληλα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα με ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις προτάσεις του προεδρείου της Ε.Ε.   
       Πως θα απαντήσουν στο βροντερό ΟΧΙ που θα φωνάξει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, όταν μάλιστα συνοδευτεί και από μία απόφαση - υπόδειξη της Ευρωβουλής; 
       Εδώ υπενθυμίζω τις προτάσεις μου στα σημειώματα στις 27-01-2015 και 05-02-2015.  
       Δυστυχώς η παγκοσμιοποίηση θέριεψε και γιγαντώνει συνεχώς την αδηφάγο και ανάλγητο οικονομικοπολιτική 
και Ρωσία.  Οι δυνάστες θα αγριεύουν και θα αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους, σε ένα νέο μεσαίωνα, μέχρι να ξεσηκωθούν οι λαοί που 
θα καταργήσουν αυτό το παρανοϊκό οικονομικό σύστημα που υποδουλώνει ακόμα και χωρίς πόλεμο.  

       Σημείωση στις 29-06-2015: 
       Ξαναδιαβάστε τις σημειώσεις μου στις 05-02-2015 και στις 04-06-2015.        Δικαίωση;  Ναι, αλλά καθυστερημένη.  Ο σκοπός δεν είναι να φύγουμε από το euro αλλά να σταματήσουμε την λιτότητα και να αρχίσουμε την ανάπτυξη.  Αδιέξοδο;  ΟΧΙ.  
       Εφ' όσον οι θεσμοί και οι πολιτικοί της ευροζώνης αμφισβητούν την πρότασή τους, μία πρέπει να είναι η απάντηση,  ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.  Εδώ θα 
πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα υποβάλουμε καμμία πρόταση αλλά ακολουθούμε την υπόδειξη του Σόϊμπλε γιά έναρξη από μηδενική βάση, όμως αναμένουμε τις προτάσεις τους που θα πρέπει να εγκρίνει κατά πλειοψηφία ο λαός των Ελλήνων.  Τότε οι δανειστές θα έχουν τον χρόνο ξανασκεφτούν τις συνέπειες από απαιτήσεις τους και να τις μειώσουν μέχρι εκεί που θα ελπίζουν να πάρουν το ΝΑΙ.  
       Στην περίπτωση που δεν υποβάλουν πρόταση και μας πτωχεύσουν εμείς πρέπει ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ EURO (δεν προβλέπεται τρόπος να μας βγάλουν) και ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ όχι μόνο για τα ασφαλιστικά μέτρα που ανέφερε σήμερα ο κ. Βαρουφάκης αλλά και αποζημιώσεις για τις οικονομικές, ηθικές και υλικές ζημίες που υπέστημεν στην υπερπενταετή διαχείριση της χώρας από τους δανειστές. 
       Να προσαχθούν ο Τόμσεν και οι άλλοι δύο της Τρόϊκα και να μαρτυρήσουν ποιοι και ποιες εντολές τους έδιναν, αλλά και τι έκαναν με 
δική τους έμπνευση.  Να αποκαλυφθεί ποιος ευθύνεται για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, την νέα μετανάστευση, την ανεργία, την φτώχεια, την οικονομική διάλυση και όλα τα δεινά που υπέστη ο Ελληνικός λαός στην διάρκεια αυτής της οικονομικής κατοχής.  
       Ας μην ξεχάσουμε  και τους Γερμανούς με τις κατοχικές αποζημιώσεις, την αρπαγή των αρχαίων θησαυρών, το αναγκαστικό δάνειο, αλλά και τις αποζημιώσεις που χρωστάνε ακόμα από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.  
Αν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν αλλά να μην ξεχνούν ότι οι Έλληνες ποτέ 
δεν παραδόθηκαν αμαχητί, πολλώ μάλλον όταν αγωνίζονται υπέρ βωμών 
και εστιών.  
       Αν η σημερινή αντίδραση των αγορών (τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπέστησαν τη μεγαλύτερη πτώση τους από το 2011, με απώλειες 30 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση) ξεπέρασε ήδη κατά πολύ τα 11 δις euro που μας ζητούν να υπογράψουμε, ποιες θα είναι οι απώλειες στην Ε.Ε. μέχρι το δημοψήφισμα;  Ποιες θα είναι μέχρι την οριστική ρήξη;  
       Κάποιοι οικονομολόγοι, γνώστες του χρηματοοικονομικού συστήματος, τις υπολογίζουν άνω του ενός τρις euro.  Αυτή βέβαια είναι μια πρόβλεψη σε βραχυχρόνιους όρους, τι θα γίνει όμως μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα; Αυτό δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς.  Θα σταθεροποιηθούν κάποτε οι αξίες που συνδέονται με το euro, ή η χαμένη εμπιστοσύνηθα οδηγήσει με διακυμάνσεις αργά η γρήγορα (μέσα από booms και wobles) αλλά σταθερά
       Όμως τι θα γίνει αν στις επικείμενες εκλογές σε Πορτογαλία, Ισπανία ή και αλλού υπάρξουν και άλλοι μιμητές της Ελλάδας;  Μήπως τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες;  Μήπως τότε σκάσουν και οι φούσκες του εικονικού τραπεζικού χρήματος που σήμερα δίνει την υπερεξουσία σε κάποιους;  Μήπως αυτό φοβάται και ο κ. Ομπάμα;  Μήπως αυτοί που μας οδηγούν στον γκρεμό πέσουν και αυτοί μαζί μας;  Μήπως έτσι θα χάσουν και τον τρίτο παγκόσμιο (οικονομικό) πόλεμο;  
       
       Σημείωση στις 01-07-2015:        
       Φίλοι που με διαβάζετε, ξαναδιαβάστε παραπάνω όλες τις χρονολογημένες σημειώσεις μου, από 27-01-2015 και όποιος διαφωνεί 
ας γράψει το σχόλιό του.         
       Επειδή μέχρι τώρα βλέπω κάποιες από τις προτάσεις μου να εφαρμόζονται αλλά τόσο καθυστερημένα ώστε να χάνουν την δυναμική 
τους, αποφάσισα να δημοσιεύσω κάποιους φόβους μου που εύχομαι να 
μην εξελιχθούν σε προβλέψεις ενός κοντινού φρικτού μέλλοντος. 
       Κάποιοι θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα όπως διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, την Λιβύη, την Συρία ή την Ουκρανία.  Πολύ φοβάμαι ότι και οι Τούρκοι ψάχνουν μία αφορμή ώστε να μπουν στον Έβρο και στα νησιά.  Γιατί όχι και στην νότια Κύπρο;  Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ αυτό το διάστημα. 
       Γιατί κάποιοι επιμένουν να μειώσουμε δραματικά τις στρατιωτικές 
μας δαπάνες;  Θέλουν άραγε την Ελλάδα χωρίς άμυνα;  Αν οι Τούρκοι καταλάβουν την Θράκη, την μισή Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου πως 
θα αντιδράσουν οι φίλοι και σύμμαχοι;  Μήπως με κάποια ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. και μετά Ελλάδα περίμενε να λυθεί το θέμα σου μαζί με το Κυπριακό;        Όμως ποιοι θα ωφεληθούν;  
       Οπωσδήποτε οι Τουρκία και αυτοί που την κυβερνούν.  Θα καταλάβουν την μισή Ελλάδα και τις πάμπλουτες σε υδρογονάνθρακες θάλασσες του Αιγαίου και της περιοχής νότια του Καστελόριζου μέχρι και την Κρήτη.   
       Από κοντά θα ακολουθήσουν δύο μεγαλύτεροι καρχαρίες.  
       Ο ένας θα έρθει από το κρύο και θα αναλάβει τον τουρισμό στα κατακτημένα.  Ήδη έχει σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία στις απέναντι ακτές και βέβαια καλοβλέπει τα διαμάντια των νησιών του Αιγαίου.  Μήπως αυτός είναι και ο λόγος που μας πιέζουν τόσο για να αποκτήσουν τώρα τα αεροδρόμιά μας ώστε (μετά τα μελλούμενα γεγονότα) μία δική τους αεροπορική εταιρεία να εκμεταλλεύεται το σύνολο των φιλέτων Ελλάδας και Τουρκίας. Φαγητό, αναμνηστικά, εκδρομές και ότι άλλο ζητούν θα παρέχονται από 
το ξενοδοχείο.  Έτσι θα παίρνουν πίσω και τα euro από τα εκατομμύρια συμπατριώτες τους που θα κατευθύνουν στο Αιγαίο.  Οργανωμένα πράγματα για ένα λαό τόσο πειθαρχημένο.  
       Ο άλλος δεν ενδιαφέρεται για τουρισμό, επειδή του πέφτει μακριά, αλλά διψάει για το καύσιμο και όπου του μυρίσει τρέχει καθυστερημένα αλλά πάντα θα πάρει το μερτικό του λέοντα.  Δεν θα ξεχάσει βέβαια και αυτούς που βρήκαν και σκότωσαν το θήραμα.  Κάτι θα αφήσει και σ' αυτούς.  Δίκαια μοιρασιά και χορτάτοι οι τρεις καρχαρίες.  
       Όσο για το θύμα θα το βοηθήσουν να ζήσει υπό όρους, περιορισμένο από τον Όλυμπο μέχρι την Μάνη.  
       Αυτό μπορεί να είναι το σχέδιο αλλά δεν θα ολοκληρωθεί, αντίθετα θα αντιστραφεί.  
       Αν θέλετε κρατήστε ένα αντίγραφο της σημείωσης αυτής και ξαναδιαβάστε την αν, ο μη γένοιτο, επαληθευθεί.  

       Σημείωση στις 03-07-2015: 
       Προφανώς οι δανειστές έχουν γίνει βασανιστές μας, αλλά και εμείς κάναμε λάθη.  
       Όταν στις 5 Φεβρουαρίου έκανα την πρόταση για βόμβα αλλά Παπανδρέου δεν μίλησα βέβαια για άμεση διενέργεια δημοψηφίσματος αλλά για απειλή.  Έπρεπε τότε να δηλώσει ξεκάθαρα ότι την πρόταση των θεσμών θα την φέρει για έγκριση στον τόσο ταλαιπωρημένο λαό.  Αφ' ενός δεν θα μπορούσε κανείς να τον κατηγορήσει και αφ' ετέρου οι εταίροι μας δεν θα τολμούσαν να υποβάλουν τέτοιες φρικτές απαιτήσεις που σίγουρα θα απέρριπτε ο λαός μας.        
       Όταν στις 4 Ιουνίου έκανα την πρόταση για δημοψήφισμα με ερώτημα <ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις προτάσεις του προεδρείου της Ε.Ε.> υπήρχε σχεδόν ένας μήνας μέχρι την λήξη του προγράμματος.  Αν έστω και τότε κάναμε 
την δήλωση περί δημοψηφίσματος για έγκριση της πρότασης δεν θα είχαμε φθάσει εδώ που φθάσαμε.  Παράλληλα είχα προτείνει <Πρέπει να σταλεί αμέσως σε όλους τους Ευρωβουλευτές και τα πολιτικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την παράκληση να απαντήσουν τι θα έκαναν αν κάποτε ζητούσαν και από τον λαό τους ανάλογα μέτρα.  Πρέπει να φέρουν 
το θέμα στην Ευρωβουλή σύσσωμοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές όπου θα αναγκασθούν να λάβουν θέση οι ενημερωμένοι πλέον συνάδελφοί τους, όντες υπόλογοι στους ψηφοφόρους τους>.  
       Τελικά προκηρύχθηκε δημοψήφισμα εντός 9 ημερών, ακριβώς με το ερώτημα που είχα θέσει.  Δεν διαφωνώ βέβαια με το ερώτημα, αλλά ο αιφνιδιασμός έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα.  Αντί να τους πιέσουμε με το δίκιο μας, καταφέραμε να τους εξαγριώσουμε με την τακτική μας.  Είναι όμως έτσι ή απλώς δεν ήθελαν να μας βοηθήσουν;  
       Αν ήθελαν να βοηθήσουν δεν θα ανέβαζαν συνεχώς τις απαιτήσεις τους.        Αν ήθελαν να βοηθήσουν δεν θα απέρριπταν την πρόταση για φορολογία στα υψηλά κέρδη.
       Αν ήθελαν να βοηθήσουν δεν θα επέβαλαν οικονομική ασφυξία σε ένα λαό που ήδη πηδάει από τα μπαλκόνια.  
       Αν ήθελαν να βοηθήσουν θα μπορούσαν να μας δανείζουν άτοκα, αυτοί που δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο και όχι να κερδίζουν μέχρι τώρα άνω των 80 δις από την διαφορά των επιτοκίων.   
       Αν ήθελαν να βοηθήσουν δεν θα αγόραζαν (ΕΚΤ) τα υποτιμημένα στην αγορά ελληνικά ομόλογα στο ένα τρίτο της αξίας τους και μετά να απαιτούν εξόφληση στο 100%.  
       Αν ήθελαν να βοηθήσουν θα κούρευαν πρώτα τα δικά τους ομόλογα και όχι αυτά των ελληνικών ταμείων που τα άφησαν χωρίς αποθέματα και τώρα ζητούν μείωση συντάξεων.   
       Θα μπορούσα να γράψω σελίδες για να αποδείξω ότι δεν θέλουν.  
       Απειλούν να μας διώξουν από την Ευρώπη.  Να διώξουν ποιους;  Τους Έλληνες που ονόμασαν, κατοίκησαν και εκπολίτισαν την Ευρώπη τους, όταν οι άλλοι λαοί ζούσαν ακόμα σε σπηλιές και κάποιοι έτρωγαν τους νεκρούς τους.  Ακόμα και οι γλώσσες τους δείχνουν την ρίζα τους.  Τους κατεβάσαμε από τα δένδρα, τους μάθαμε να μιλάνε και να γράφουν και σήμερα θέλουν 
να εξαφανίσουν τον ελληνισμό.  
       Αυτοί δεν είναι οι Ευρωπαίοι που εμείς ονομάσαμε (μεγάλη ανάλυση στο YouTube, στις τηλεοπτικές εκπομπές μου ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ 1-11).  
Αν θέλουν να απαρνηθούν την ελληνική μήτρα και τον πολιτισμό τους ας αλλάξουν όνομα.  Ευρώπη και Ευρωπαίοι είναι ελληνικές έννοιες και διαμορφώθηκαν από τους Έλληνες, με την Ελλάδα ως βάση της Ευρώπης.  
       Δεν θα τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιούν ελληνικές λέξεις και σύμβολα χωρίς εμάς.  Άλλωστε τον προηγούμενο αιώνα δοκίμασαν τον μαύρο και τον κόκκινο φασισμό.  Τώρα δοκιμάζουν τον οικονομικό φασισμό.  Ας πάρουν και ένα ανάλογο όνομα.  
       Εμείς θα επιζήσουμε γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.  Επέζησε και στους αιώνες της τουρκοκρατίας.  Επέζησε και στην κατοχή.  Θα επιζήσει και στην νέα πείνα που έρχεται. 
       Μέγα λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που έπεσε στην παγίδα της οικονομικής ασφυξίας.  Αν είχε από την αρχή σταματήσει να πληρώνει τα δάνεια δεν θα κάναμε δημοψήφισμα χωρίς λεφτά.        
       Όμως στην σημείωση στις 29 Ιουνίου είχα προτείνει ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.  Αλλά ποιος να με ακούσει;    
       Πρέπει όμως να γνωρίζουμε και ποιοι μας έφεραν στον πνιγμό.  
       Σύμφωνα μα στοιχεία του BBC μέχρι τον Ιούνιο του 2011 τα ακόλουθα κράτη είχαν :
       Ελλάδα
ΑΕΠ: 0,2 τρισ. ευρώ
Χρέος: 0,4 τρις. ευρώ
Χρέος ανά κάτοικο: 38.073 ευρώ
       Ιρλανδία
ΑΕΠ: 0,7 τρισ.ευρώ
Χρέος: 1,7 τρισ.ευρώ
Χρέος ανά κάτοικο: 391.000 ευρώ
       Πορτογαλία
ΑΕΠ: 0,2 τρισ.ευρώ
Χρέος: 0,4 τρισ.ευρώ
Χρέος ανά κάτοικο: 38.081 ευρώ
       Ιταλία
ΑΕΠ: 1,2 τρισ.ευρώ
Χρέος: 2 τρισ.ευρώ
Χρέος ανά κάτοικο: 32.875 ευρώ
       Ισπανία
ΑΕΠ: 0,7τρισ.ευρώ
Χρέος: 1,9 τρισ.ευρώ
Χρέος ανά κάτοικο: 47.366 ευρώ
       Γαλλία
ΑΕΠ: 1,8 τρισ. ευρώ
Χρέος: 4,2 τρισ.ευρώ
Χρέος ανά κάτοικο: 66.508 ευρώ
       Γερμανία
ΑΕΠ: 2,4 τρισ.ευρώ
Χρέος: 4,2 τρισ.ευρώ
Χρέος ανά κάτοικο: 50.659 ευρώ
       Ηνωμένο Βασίλειο
ΑΕΠ: 1,7 τρισ.ευρώ
Χρέος: 7,3 τρισ.ευρώ
Χρέος ανά κάτοικο: 117.580 ευρώ
       ΗΠΑ
ΑΕΠ: 10,8 τρισ.ευρώ
Χρέος: 10,9 τρισ.ευρώ
Χρέος ανά κάτοικο: 35.156 ευρώ
       Εδώ βλέπω κατά σειρά Ιταλία, Ελλάδα και Πορτογαλία να έχουν το μικρότερο χρέος κατά κάτοικο.  Όμως σε αυτούς επεβλήθη λιτότητα και μάλιστα στην Ελλάδα η πιο άγρα.  Όμως η λιτότητα οδηγεί στην ύφεση 
και στην ανεργία.  Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι αυτός είναι ο σκοπός τους; Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι θέλουν τον ευρωπαϊκό νότο περιοχή της φθηνής εργασίας ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους.  
       Γιατί δεν εφαρμόζουν γενική λιτότητα;  Γιατί δανείζονται με αρνητικά επιτόκια και ασκούν τοκογλυφία σε βάρος των άλλων;  Γιατί φοβερίζουν και εκβιάζουν τον λαό μας;  
       Εγώ είμαι ένας αστός οικονομολόγος οπαδός της ελεύθερης οικονομίας, αλλά όχι και έτσι.  Όχι με τέτοιες μεθόδους.  Εγώ δεν ψήφησα ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζω να μη με φθάσουν να ψηφίσω.  Εγώ ζήτησα να αναβληθεί το σωστό αλλά άκαιρο δημοψήφισμα.  Η μη αναβολή με έπεισε να κάνω αποχή.  Όμως η πλήρης διαστρέβλωση του ερωτήματος από αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ ίσως με οδηγήσει να πάω και να ψηφίσω ΟΧΙ.  
       Έλληνες των ΗΠΑ ζητήστε από την κυβέρνηση Ομπάμα να μας κάνει ένα μικρό, για τα δεδομένα της, δάνειο.  
       Θυμίστε τους ότι πάντα πολεμήσαμε μαζί και ότι αυτοί που θέλουν τώρα να μας διαλύσουν είναι οι ίδιοι οι παλιοί εχθροί που πολεμήσαμε από κοινού. 
       Δώστε τους να καταλάβουν ότι το όνειρο που δεν κατάφεραν σε δύο παγκόσμιους πολέμους κοντεύουν να το πετύχουν τώρα με την οικονομική τους δύναμη.  
       Εξηγήστε τους ότι οι ίδιοι ευθύνονται για την οικονομική τους γιγάντωση, πρώτα με την ανασυγκρότηση και μετά με την επανένωση.  
       Πείτε τους ότι, όπως και τότε, η Ελλαδούλα είναι η πρώτη που αντιστέκεται.  
       Αν δεν θέλουν να τους αντιμετωπίσουν και πάλι πρέπει να δράσουν τώρα, πριν σκύψουν το κεφάλι οι κυβερνήσεις και οι λαοί της Ευρώπης.  
       Στείλτε στον Λευκό Οίκο ένα σημείωμα με τις ισότητες: 
        1095 = ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ = ΠΑΡΘΕΝΩΝ και 
        2495 = Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ = Ο ΑΜΕΤΑΧΩΡΗΤΟΣ ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
       Φίλοι μου αναγνώστες από όλο τον κόσμο, σας κάνω έκκληση να βοηθήσετε τους Έλληνες κάνοντας τις διακοπές σας στην πανέμορφη Ελλάδα.  Περάστε το μύνημα αυτό και στους γνωστούς σας, μέσω Internet ή άλλων δημοσιεύσεων.  Πρέπει να αντισταθούμε στους αδηφάγους τραπεζίτες και τα όργανά τους.  
       Έλληνες μετανάστες, όσοι και όπως μπορείτε, βοηθάτε τους συγγενείς σας, στην Ελλάδα μας επιβάλουν πείνα και αφοπλισμό.  S.O.S  

       Σημείωση στις 05-07-2015: 
       Συντριπτική νίκη του ΟΧΙ, άνω του 61%.  Φοβάμαι όμως ότι το πολύ δυνατό ΟΧΙ περιορίζει τα πειθώρια αποδοχής συμφωνίας εκ μέρους του κ. Τσίπρα.  Το μήνυμα των Ελλήνων είναι <ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ>.  
       Πολλά θα εξαρτηθούν από την αντίδραση των αγορών τις επόμενες πρώτες ημέρες.  Αν το euro, οι μετοχές και γενικά οι ευρωπαϊκοί ή και οι παγκόσμιοι τίτλοι κλονισθούν, ίσως αναγκάσουν κάποιους ξεροκέφαλους 
να αλλάξουν ρότα.   

        Σημείωση στις 06-07-2015: 
       Απευθύνω έκκληση προς τους αδελφούς μας Ιουδαίους.  Ελάτε 
να φτιάξουμε μαζί την μεγάλη δύναμη της ανατολικής Μεσογείου.  Ελάτε να φτιάξουμε μαζί το κυρίαρχο λόμπι των Η.Π.Α. και της Ευρώπης.  Ελάτε να γίνουμε πραγματικοί εταίροι και όχι έτεροι όπως μας θέλουν κάποιοι, ακόμα και τώρα, βάρβαροι βορειοευρωπαίοι.  
       Κατά την Ελληνική Μυθολογία, όταν ο Κάδμος έσπειρε στη Θήβα 
τα δόντια του δράκου ξεπετάχθηκαν από το χώμα ένοπλοι πολεμιστές. Κάποιους από αυτούς σκότωσε ο Κάδμος με τον βράχο που τους πέταξε. Κάποιοι σκοτώθηκαν μεταξύ τους και πέντε εκ των Σπαρτών διέφυγαν.  Δύο εξ αυτών κατέφυγαν στην Σπάρτη.  O ένας λεγόταν Χθόνιος και ο άλλος Ουδαίος.  Από τους δύο σπαρτούς πήρε το όνομα και η Σπάρτη και όχι από το φυτό σπάρτον.  Οι απόγονοι του γίγαντα Ουδαίου εκλήθησαν Ουδαίοι.  Όσοι τους έβλεπαν έλεγαν <ιδού οι Ουδαίοι> και με τον καιρό έγιναν <Ιουδαίοι>.  
       Κάποτε οι Ουδαίοι - Ιουδαίοι, μέσα στο πνεύμα της εποχής, έφυγαν από την Σπάρτη και έφτασαν στις ακτές της εγγύς ανατολής.  Αρχηγός τους τότε ήταν ο Άβραμος - Αβράμ - Αβράαμ και γιος του ήταν ο Ίσακος - Ισαάκ.  Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε την Ιουδαϊκή Αρχαιολογία του Ιώσηπου Φλάβιου.  Εκεί βρίσκονται και δύο επίσημες επιστολές προς τους Σπαρτιάτες όπου οι Ιουδαίοι αναγνωρίζουν πλήρως την αδελφική συγγένεια λόγω της καταγωγής τους από τον Σπαρτιάτη Άβραμο.
        Στον Στέφανο Γραμματικό διαβάζουμε: <Εβραίοι. οὕτως Ἰουδαῖοι ἀπὸ Ἀβράμωνοςὥς φησι Χάραξ>.  Το ίδιο ακριβώς γράφει και ο Aelius Herodianus et Pseudo - Herodianus Gramm. <οὕτως Ἰουδαῖοι ἀπὸ Ἀβράμωνος, ὥς φησι Χάραξ>. Ο Χάραξ ήταν ιστορικός του 1ου αιώνα μ.Χ.          Στον Στέφανο Γραμματικό επίσης διαβάζουμε: <Ἰουδαία. ὡς δὲ Κλαύδιος Ἰούλιος, ἀπὸ Οὐδαίου Σπάρτων ἑνὸς ἐκ Θήβης μετὰ Διονύσου ἐστρατευκότος. τὸ ἐθνικὸν Ἰουδαίους, τινὲς δὲ Ἰδουμαίους φασίν>.
Συμπλήρωμα σημείωσης στις 26-12-2015: 
       Διαβάστε εδώ τα ελληνικά ονόματα αυτών που δημιούργησαν τα έθνη των Ιουδαίων και των Αράβων. 
       Φλαυίου Ἰωσήπου ἱστοριῶν τῆς Ἰουδαικῆς ἀρχαιολογίας 
       Βιβλίον 1 : 
       Προοίμιον περὶ τῆς ὅλης πραγματείας
       α. ἡ τοῦ κόσμου σύστασις καὶ διάταξις τῶν στοιχείων.
       β. περὶ τοῦ γένους Ἀδάμου καὶ τῶν ἀπ' αὐτοῦ δέκα γενεῶν τῶν μέχρι τοῦ κατακλυσμοῦ. 
       γ. ὡς ὁ κατακλυσμὸς ἐγένετο καὶ ὃν τρόπον Νῶχος σωθεὶς ἐν λάρνακι μετὰ τῶν συγγενῶν κατῴκησεν ἐν τῷ Σινάρῳ πεδίῳ.
       δ. ὡς πύργος, ὃν οἱ παῖδες αὐτοῦ ἐφ' ὕβρει τοῦ θεοῦ ᾠκοδόμησαν, καὶ ὡς τὰς φωνὰς αὐτῶν μετέβαλε καὶ ὁ τόπος, ἐν ᾧ τοῦτο γέγονε, Βαβυλὼν ἐκλήθη.
       ε. ὡς οἱ Νώχου ἔγγονοι πᾶσαν τὴν οἰκουμένην ἐπῴκησαν.
       ς. ὅτι τῶν ἐθνῶν ἕκαστον ἀπὸ τῶν οἰκισάντων προσηγορεύθη.
       ζ. ὅπως Ἅβραμος ὁ πρόγονος ἡμῶν ἐξελθὼν ἐκ τῆς Χαλδαίων γῆς κατέσχε τὴν τότε μὲν Χαναναίαν νῦν δὲ Ἰουδαίαν λεγομένην. 
       η. ὅτι λιμοῦ τὴν Χαναναίαν καταλαβόντος εἰς Αἴγυπτον ἀπῆρε καὶ διατρίψας ἐν αὐτῇ τινα χρόνον ὑπέστρεψεν ὀπίσω.
       θ. ἧττα Σοδομιτῶν Ἀσσυρίων αὐτοῖς ἐπιστρατευσάντων. 

        ι. ὡς Ἅβραμος ἐπὶ τοὺς Ἀσσυρίους ἐκστρατεύσας ἐνίκησε καὶ τοὺς αἰχμαλώτους τῶν Σοδομιτῶν ἔσωσε καὶ τὴν λείαν ἣνἔλαβον ἀφείλετο.
       ια. πῶς τὸ Σοδομιτῶν ἔθνος θεὸς κατεστρέψατο χολωθεὶς αὐτοῖς ἐφ' οἷς ἡμάρτανον.
       ιβ. περὶ Ἰσμαήλου τοῦ Ἁβράμου καὶ τῶν ἐγγόνων αὐτοῦ Ἀράβων.  
       ιγ. περὶ Ἰσάκου, ὃς ἦν γνήσιος παῖς Ἁβράμου
       ιδ. περὶ Σάρρας τῆς Ἁβράμου γυναικός, καὶ πῶς τὸν βίον κατέστρεψεν.
       ιε. ὡς ἐκ Κατούρης Ἁβράμῳ γαμηθείσης τὸ τῶν Τρωγλοδυτῶν Ἀράβων ἔθνος ἐγεννήθη
       ις. περὶ τῆς Ἁβράμῳ τελευτῆς. 
       ιζ. περὶ τῆς Ἰσάκου παίδων Ἡσαῦ καὶ Ἰακώβου γενέσεως καὶ διατροφῆς. 
       ιη. Ἰακώβου φυγὴ εἰς τὴν Μεσοποταμίαν καὶ τὸν ἐκ τἀδελφοῦ φόβον, καὶ ὡς γήμας ἐκεῖ καὶ δώδεκα γεννήσας παῖδας πάλιν εἰς τὴν Χαναναίαν ἐπανῆλθεν.
       ιθ. ὡς Ἴσακος τελευτήσας ἐτάφη ἐν Νεβρῶνι
       Είναι πράγματι περίεργο το γιατί ο Ιώσηπος Φλάβιος, που γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, το 37 μ.Χ. από πατέρα ιερατικής οικογένειας, έγραψε την ιουδαϊκή αρχαιολογία στα ελληνικά.  Διαβάζω στην Βικιπαίδεια ότι <Μαθαίνει τον ιουδαϊκό νόμο πάρα πολύ καλά από νεαρή ηλικία, και γνωρίζει όλες τις θρησκευτικές αιρέσεις της εποχής του από τους Εσσαίους -με τους οποίους μάλιστα έζησε τρία χρόνια παίρνοντας το όνομα Βανούν-, μέχρι τους Φαρισαίους, τους Σαδουκαίους και τους Ζηλωτές. Την εύνοιά του κερδίζουν τελικά οι Φαρισαίοι(το αντίστοιχο των Ελλήνων στωϊκών φιλοσόφων, όπως λέει ο ίδιος), και μπαίνει να υπηρετήσει στο ιερατείο του Ναού και σε ηλικία 26 χρόνων, το 64 μ.Χ.. Μετά από λίγο αναλαμβάνει σημαντικότατα καθήκοντα. Συγκεκριμένα, πηγαίνει σε διπλωματική αποστολή στη Ρώμη σταλμένος από το Ιουδαϊκό Συνέδριο για να μεσολαβήσει στον αυτοκράτορα και να βρει τρόπο να απαλλάξει από την αιχμαλωσία και τη φυλακή ορισμένους Ιουδαίους ιερείς που Ρωμαίος έπαρχος Φήλιξ είχε στείλει αλυσοδεμένους στον αυτοκράτορα Νέρωνα. Τελικά, μέσω της γνωριμίας του με τον ομόφυλο του γελωτοποιό του Νέρωνα, γνωρίζει και την αυτοκράτειρα Ποππαία, που τον βοήθησε στην επίτευξη του σκοπού του. Γυρίζοντας στην πατρίδα του είχε ήδη ξεσπάσει η επανάσταση του 67 μ.Χ. και στην αρχή συντάσσεται με τη συντηρητική, φιλορωμαϊκή μερίδα και προσπαθεί να πείσει το λαό να σταματήσει την εξέγερση. Η επόμενη αποστολή που του αναθέτει το Συνέδριο είναι να πάει στη Γαλιλαία, την μόνη επαρχία που δεν είχε ακόμα ολόκληρη επαναστατήσει κατά των Ρωμαίων και να δουλέψει για να καταπραΰνει το λαό, και να τον πείσει να παραδώσει τα όπλα. Φτάνοντας στη Τιβέριαδα, την πρωτεύουσα της επαρχίας, έρχεται αντιμέτωπος με ανυπέρβλητες δυσκολίες. Οι επαναστάτες είναι πολλοί και τόσο θυμωμένοι και αποφασισμένοι που δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Τελικά αλλάζει στρατόπεδο και γίνεται ο αρχηγός όλης της επανάστασης στη περιοχή και ο στρατηγός ολόκληρης της στρατιωτικής διοίκησης των ανταρτών όλης της Γαλιλαίας. Βρισκόμαστε πια στο 67 μ.Χ. και οι λεγεώνες υπό τον Φλάβιο Βεσπασιανό κάνουν τελική επίθεση ενάντια στην Ιουδαία. Ο Ιώσηπος μετά τις νίκες των Ρωμαίων εγκαταλείπεται από τους στρατιώτες του αλλά δεν το βάζει κάτω. Κλείνεται με όσους του είχαν απομείνει στο φρούριο Ιωτάπατα και αποφασίζει να αντέξει τη πολιορκία του Βεσπασιανού. Αντέχει 47 μέρες. Τελικά πιάνεται αιχμάλωτος των Ρωμαίων. Κερδίζει τη συμπάθεια του Βεσπασιανού χάρη στη μόρφωσή του και με την προφητεία του -που τελικά θα αποδειχτεί αληθινή- ότι αυτός θα γίνει αυτοκράτορας. Ο Βεσπασιανός τον γεμίζει τιμές θεωρώντας τον προφήτη, τον γεμίζει δώρα, και εκείνος σε αντάλλαγμα υιοθετεί το όνομα του Βεσπασιανού, Φλάβιος, παντρεύεται μια σκλάβα του στρατηγού, γίνεται απελεύθερος Ρωμαίος και συνοδεύει το γιο του Βεσπασιανού Τίτο, στη πολιορκία της Ιερουσαλήμ. Όλα αυτά συμβαίνουν το 70 μ.Χ. Ο Τίτος καταλαμβάνει την Ιερουσαλήμ και δίνει στον Ιώσηπο μεγάλα δώρα, όπως γαίες, ιερά βιβλία και πλούτη. Ο Ιώσηπος γίνεται με λίγα λόγια ο αγαπημένος της εξουσίας. Αργότερα ο Τίτος τον παίρνει μαζί του στη Ρώμη, του απονέμει την ιδιότητα του Ρωμαίου πολίτη, παίρνει μια μηνιαία αποζημίωση, γίνεται ευνοούμενος όλων των Φλαβίων, χωρίζει τη γυναίκα του και παντρεύεται μια Ιουδαία, κάνει και άλλα παιδιά μαζί της και αρχίζει τη συγγραφή. Πεθαίνει το 100 μ.Χ. σε ηλικία 63 ετών>. 
       Γιατί λοιπόν λοιπόν δεν έγραφε στην μητρική του εβραϊκή γλώσσα;  
       Γιατί δεν έγραφε στην γλώσσα των κυριάρχων κατακτητών Ρωμαίων, αφού είχε ήδη γίνει Ρωμαίος πολίτης και είχε πάρει το ρωμαϊκό όνομα Φλάβιος; 
       Τι συμφέρον μπορεί να είχε γράφοντας ελληνικά;  Τι συμφέρον είχε μετατρέποντας τα εβραϊκά ονόματα σε ελληνικά;  Προφανώς κανένα πέραν της ιστορικής αλήθειας. 
       Ο Ιώσηπος γνώριζε ότι όλοι αυτοί ήταν Έλληνες και τους ανέφερε με τα αρχικά τους ονόματα πριν μετατραπούν οι καταλήξεις τους δια περιτομής, ώστε να είναι άκλιτα από την ελληνική γλώσσα για να αρνηθούν την φυλετική τους προέλευση.  Αυτό είναι ξεκάθαρο αφού διατηρεί τα ονόματα των γνήσιων Ελλήνων, ενώ τα άλλα τα γράφει με την προφορά τους. Παράδειγμα το όνομα του Μελχισεδέκ που δεν το άλλαξε αφού δεν ήταν ελληνικό, παρ' ότι αυτός είχε και ελληνική ρίζα, από τον παππού του (από μητέρα) που ήταν Έλληνας. 
Συμπλήρωμα σημείωσης στις 29-12-2015: 
       Αντιγράφω από την Βικιπαίδεια:  <Ο Γιοσέφ Εζικιήλ Γιαχουντά ήταν δικηγόρος και καθηγητής τής Εβραϊκής. Γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1900 στην Ιερουσαλήμ Το 1982 ο Γιαχουντά έγραψε ένα αμφιλεγόμενο βιβλίο με τίτλο Hebrew is Greek (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά), στο οποίο ισχυρίζεται ότι οι εβραϊκές και αραβικές γλώσσες προέρχονται από την Ελληνική και ότι τα σύμβολα που αναγνωρίστηκαν διεθνώς ως Εβραϊκά (όπως το αστέρι του Δαβίδ), ήταν στην πραγματικότητα Ελληνικά.
   
       Το βιβλίο προλογίζει ο καθηγητής Saul Levin.  Στο 
εξώφυλλο διαβάζουμε, από την Ιουδαϊκή Αρχαιολογία του Josephus Flaviusσε σημερινά ελληνικά: <βρήκαμε ότι εκ του ιδίου είναι γένους Ιουδαίοι και Λακεδαιμόνιοι και εκ της συγγένειας προς τον Άβραμον> (Αβραάμ). 
Συμπλήρωμα σημείωσης στις 03-01-2016: 
       Τώρα πλέον έρχεται μόνη της η ερώτηση προς Εβραίους και Άραβες.  Αυτά που διάβασα εγώ, εσείς δεν τα γνωρίζετε;  Δεν γνωρίζετε ότι προερχόσαστε από το ίδιο γένος, το γένος του Αβράμου - Αβραάμ;  
Ακόμα και οι σημερινοί Άραβες (Παλαιστίνιοι και πολλοί άλλοι) είχαν προηγηθεί της άφιξης των Ουδαίων - Ιουδαίων.  
       Όλοι αυτοί, οι έκτοτε εχθροί των Ουδαίων, ήταν Έλληνες Δωριείς 
κυρίως από Κρήτη και Κύπρο.  Αυτή προφανώς ήταν η αιτία της περιτομής των ελληνικών ονομάτων και η άρνηση - απόκρυψη της ελληνικής ρίζας προέλευσης των Ιουδαίων.  
       Παραθέτω εδώ τι γράφει η Βικιπαίδεια για την φυλετική συγγένεια μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων:  <Γενετικές αναλύσεις υποδεικνύουν ότι η πλειονότητα των μουσουλμάνων της Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένων των αράβων πολιτών του Ισραήλ, είναι απόγονοι χριστιανώνεβραίων και άλλων παλαιότερων κατοίκων του νότιου Λεβάντε, των οποίων ο πυρήνας φτάνει στην προϊστορική εποχή. Μια μελέτη απλοτύπων υψηλής ανάλυσης έδειξε ότι ένα σημαντικό τμήμα των χρωμοσωμάτων Y των Ισραηλινών Εβραίων (70%) και των Παλαιστινίων Μουσουλμάνων Αράβων (82%) ανήκουν στην ίδια δεξαμενή χρωμοσωμάτων>. 
       Με όλα αυτά, αλλά και πολλά ακόμα, είναι αδιανόητο να διατηρείται στον πλανήτη μας μία βεντέτα αίματος για χιλιάδες χρόνια και μάλιστα μεταξύ αδελφών λαών που θα έπρεπε το αίμα αυτό να τους ενώνει.  
       Δεν χωράει το μυαλό μου τις σκηνές να σφάζονται στους δρόμους μεταξύ τους Άραβες με Εβραίους.  Δεν θα βρεθούν επιτέλους οι άξιοι πολιτικοί που θα αγκαλιαστούν μεταξύ τους σαν αδέρφια και θα δημιουργήσουν με μεγάλη άνεση την απίστευτη οικονομική ανάπτυξη και ευμάρεια που αξίζει στους λαούς τους.  
           
       Σημείωση στις 13-07-2015: 
       Είνα οριστικό.  Μου έμεινε μόνο το Ευρώ.  Από το 2010 και μετά είμαι Ευρω-παίος, χωρίς το δεύτερο συνθετικό (ευτυχώς ανορθόγραφα, προς το παρόν).  

       Σημείωση στις 17-07-2015: 
       Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, το μόνο λογικό για τον κ.Τσίπρα, είναι να πάρει πρώτα τα 7,5 δις και μετά να κάνει αμέσως εκλογές.  Στις εκλογές αυτές να κατέβει με νέο δικό του κεντροαριστερό - σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, χωρίς να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ.  
       Στις εκλογές αυτές θα υπερασπισθεί την συμφωνία που έκανε και θα υποσχεθεί την ρύθμιση του χρέους.  Θα τον βοηθήσει και κάποια γερμανική δήλωση, με ανταλλάγματα.  
       Έτσι θα πάρει τις εκλογές, θα υποβάλει τα σέβη του στην "ΚΟ ΝΟ ΜΙΣΙΟΝ" και θα κερδίσει μία χρονική παράταση, μία περίοδο χάριτος και μείωση των επιτοκίων.  
       Τότε θα είναι όλοι ευχαριστημένοι:
       Οι Έλληνες γιατί θα μείνουν στο Euro, με ανοιχτές τράπεζες και με χρέος σε αναβολή προς τα παιδιά τους.  
       Οι Γερμανοί γιατί θα μας έχουν στο χέρι για πολλά χρόνια και θα περιμένουν κάποτε να εισπράξουν αυτά που σήμερα τα έχουν για χαμένα.  
       Αλλά και οι Αμερικάνοι γιατί θα διατηρήσουν την γεωπολιτική τους επιρροή, που θα τους επιτρέψει να κάνουν και γεωτρήσεις στις θάλασσές μας.  
       Επανέρχομαι τώρα στους Σπαρτούς και τα αδέλφια μας Ουδαίους - Ιουδαίους για να εξετάσουμε το θέμα από πλευράς ισαριθμιών.  
       1961 = Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ = Ο ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ = ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ = ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ = ΟΙ ΣΠΑΡΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ = Η ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ = ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΖΩΗΣ = ΠΡΟ ΑΙΩΝΩΝ Η ΑΡΧΗ Η ΤΗΣ ΓΕΝΟΥΣ = Ο ΑΔΕΛΦΟΠΑΤΩΡ = Ο ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ ΕΡΡΙΦΘΑΙ = Ο ΠΟΝΤΟΚΡΑΤΩΡ = Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ = Ο ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ = Ή Ο ΟΔΥΣΣΑΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ = Ή Ο ΕΧΩΝ ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑ = Ή ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ = Ή ΤΑ ΠΟΛΥΟΦΘΑΛΜΑ ΟΝΤΑ = Ή ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ = Ή Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ = Η ΠΕΤΡΙΝΗ ΚΕΦΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ = Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ = ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 
       Εδώ βλέπουμε κάποιες μεγάλες αλήθειες για τους Σπαρτούς, που δεν θα τις αναλύσω εκ του φόβου τυχόν παρερμηνείας μου.  Απλώς παραθέτω τις ισοδύναμες λέξεις και τα συμπεράσματα δικά σας. 

       Σημείωση στις 24-09-2015: 
       Φίλοι μου, τις τελευταίες ημέρες κάποιοι Ευρωπαίοι που δεν μας συμπαθούν είπαν ότι αν οι Έλληνες δεν μπορούν να φυλάξουν τα σύνορά τους να τα αναλάβουμε εμείς.  Αυτό το λένε μπροστά στον κίνδυνο του αυξανόμενου μεταναστευτικού προβλήματος.  Παράλληλα στο τελευταίο μνημόνιο προβλέφθηκε μείωση των αμυντικών μας δαπανών.  Εμείς εδώ το πήραμε σαν προσβολή.  Μήπως όμως είναι μία χρυσή ευκαιρία.  Γιατί όχι ;  
       Θα ήταν άσχημα να αναλάβει η Ε.E. την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της;  
       Θα ήταν άσχημα να φυλάνε τα νησιά μας, μαζί με εμάς και κάποιοι Ευρωπαίοι που θα πληρώνουν και τα έξοδα;  
       Θα ήταν άσχημα να αυξηθούν τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια χωρίς να φοβόμαστε το casus belli των Τούρκων;  
       Θα ήταν άσχημο να σταματήσουν οριστικά οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο;  
       Θα ήταν άσχημο να ορισθεί ως ευρωπαϊκή ΑΟΖ η δική μας και της Κύπρου;  
       Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία.   
       Δεν είναι απαραίτητη η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού.  Μας αρκεί και μόνον η διασφάλιση των θαλασσίων συνόρων μας.  Ας αυξηθούν δραματικά οι δαπάνες, ο ρόλος και η δύναμη της FRONTEΧ ή ακόμα καλύτερα ας δημιουργηθεί μία ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, με συμμετοχή και των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  
       Οι Γερμανοί θα το θέλουν γιατί θα μπορούν να έχουν ναυτική παρουσία στα πέρατα της Ευρώπης, για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.  
       Οι Αμερικανοί, προκειμένου να επιτρέψουν στους Γερμανούς την περιορισμένη αυτή στρατιωτική δραστηριότητα, θα απαιτήσουν την συμμετοχή και του ΝΑΤΟ.  
       Η ακώλυτη ναυτική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο θα είναι το δέλεαρ για τους μεγάλους της Δύσης.  Με αυτό τον τρόπο θα παρακάμψουν την παρουσία της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, την οποία θα περιορίσουν δραστικά και με τον έλεγχο της ευρωπαϊκής ΑΟΖ (Ελληνικής και Κυπριακής).  
       Παράλληλα η αύξηση των ευρωπαϊκών πλέον χωρικών υδάτων στο Αιγαίο θα μας επιτρέψει την δημιουργία νέων θαλασσίων οικοπέδων για έρευνα υδρογονανθράκων.  Αυτό βέβαια ενδιαφέρει άμεσα όχι μόνον εμάς και τις πετρελαϊκές εταιρείες, αλλά και τις μεγάλες δυνάμεις αφού η επέκταση στα 12 μίλια μπορεί να αποκλήσει ολόκληρο το Αιγαίο.  
       Ο έλεγχος της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ από την Ε.Ε. της εξασφαλίζει την άμεση πρόσβαση στην ενεργειακή αποθήκη της ανατολικής Μεσογείου και ενδιαφέρει άμεσα και το Ισραήλ.  
       Είναι λοιπόν πολύ μεγάλα τα συμφέροντα και ικανά να περιορίσουν 
την Τουρκία στα πραγματικά της όρια.  Παράλληλα η τεράστια απειλή της εισβολής στην Ευρώπη, εκατομμυρίων πλέον προσφύγων, δεν έχει άλλη πρόσφορη λύση από αυτή που εμείς πρέπει να προτείνουμε.  

       Σημείωση στις 25-09-2015: 
       Σήμερα θα προτείνω το δεύτερο μέρος του σχεδίου που ανέπτυξα χθες.        Με την εφαρμογή του πρώτου μέρους η Τουρκία θα βρεθεί προ αδιεξόδου, λόγω και των συνεχώς αυξανόμενων τεράστιων αναγκών της σε φυσικό αέριο.  Τότε μπορούμε να της κάνουμε δύο προτάσεις που θα λύσουν οριστικά και το δικό της πρόβλημα.  
       Πρώτα η Κύπρος θα γίνει μία ενιαία και ανεξάρτητη ευρωπαϊκή δημοκρατία.  Μετά θα κατασκευαστεί αγωγός που θα μεταφέρει αέριο 
μέσω Κύπρου στην Νότια Τουρκία και ακολούθως στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τα ελληνικά σύνορα.  Ο αγωγός αυτός θα μπορεί να περιέχει, όχι μόνο Κυπριακό αλλά και αέριο όλων των κρατών της περιοχής.  
Παράλληλα η Τουρκία θα τροφοδοτεί με νερό ολόκληρη την Κύπρο και όχι μόνο τους Τουρκοκύπριους όπως κάνει τώρα.  
       Παράλληλα στην λεκάνη του Ηροδότου (νότια του Καστελόριζου) θα αρχίσουν έρευνες για υδρογονάνθρακες, ο καθένας στην περιοχή του, των οποίων η παραγωγή θα διοχετεύεται μέσω κοινού αγωγού που θα ακολουθεί τα παράλια της μικράς Ασίας μέχρι τα Δαρδανέλια και θα καταλήγει στα ελληνικά σύνορα.  Στην διαδρομή αυτή θα υπάρχουν μικροί αγωγοί που θα τροφοδοτούν και τα ανατολικά ελληνικά νησιά.  Εδώ να αναφέρουμε ότι στη υποθαλάσσια λεκάνη του Ηροδότου υπολογίζονται τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου, των οποίων το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στην Ελλάδα και την Αίγυπτο.  
       Με τους δύο αυτούς ελληνικούς αγωγούς καλύπτεται πλήρως η Τουρκία, αλλά και εμείς αποκτάμε μόνιμους πελάτες, που θα τους έχουμε στο χέρι, αφού ανά πάσα στιγμή θα μπορούμε να κλείσουμε τους αγωγούς.  
       Οι λύσεις αυτές νομίζω ότι ικανοποιούν όλους τους ενδιαφερόμενους και περισσότερο τους Έλληνες.  Οι μόνοι δυσαρεστημένοι θα είναι οι Ρώσοι, που θα κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία από τον φόβο πιθανού αποκλεισμού τους από την διέλευση δια του Αιγαίου, στην Μεσόγειο.  
       Γνωρίζοντας ότι με διαβάζετε κυρίως από ΗΠΑ, Ελλάδα αλλά και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ζητώ από όποιον έχει κάποια πρόσβαση σε κυβερνητικό παράγοντα οπουδήποτε να προωθήσει αυτές τις προτάσεις.
       Ποιος ξέρει;  Αν βρεθεί η κατάλληλη συγκυρία, ίσως κάποιες ιδέες δρομολογηθούν για το καλό όλων.  

       Σημείωση στις 04-12-2015: 
       Νομίζω ότι πλέον είναι η κατάλληλη εποχή να αναλάβει η FRONTEX, 
την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.  
       Γιατί τα περιφερειακά κράτη να επιβαρύνονται με τόσες στρατιωτικές δαπάνες και να προσφέρουν δωρεάν ασφάλεια στους υπόλοιπους, που 
έτσι βρίσκουν την ευκαιρία να πλουτίζουν πουλώντας όπλα στους φτωχούς φύλακες των γενικών συνόρων τους;  
       Πρέπει η FRONTEX να γίνει μία αμυντική στρατιωτική δύναμη επιφορτισμένη με το καθήκον της παντοειδούς διασφάλισης των κοινών εξωτερικών συνόρων μας.  Μαζί με την εξαγγελία της στρατιωτικής FRONTEX να υπάρξει και διακήρυξη όλων των κρατών μελών της Ε.Ε. 
ότι εγγυώνται αυτά τα σύνορα και ότι τυχόν παραβίασή τους θα θεωρηθεί εχθρική πράξη παραβίασης των συνόρων ενός εκάστου των 28 κρατών μελών της Ένωσης.    
       Γιατί εμείς οι φτωχοί να έχουμε μόνοι μας αυτές τις τεράστιες αμυντικές δαπάνες και η Ε.Ε. να χρηματοδοτεί και να καλοπιάνει τους πασίγνωστους άρπαγες Τούρκους;  
       Να σταματήσουν αμέσως τα ανατολίτικα παζάρια με αυτούς που ότι και να τους δόσεις σε λίγο θα ζητήσουν περισσότερα και περισσότερα χωρίς τέλος.  
       Να σταματήσει αμέσως κάθε χρηματοδότηση και κάθε πρόοδος στην προσπάθεια για ένταξη στην Ε.Ε. αν η Τουρκία δεν αναγνωρίσει επίσημα τα γεωγραφικά όρια της ένωσης στην οποία θέλει να ενταχθεί.  
       Να φύγουν αμέσως οι Τούρκοι από την Κύπρο και να ισχύσει πάραυτα το υπάρχον σύνταγμα της ενιαίας και ευρωπαϊκής πλέον χώρας.  
       Να κηρυχθεί και να αναγνωρισθεί στο Αιγαίο η ζώνη των 12 μιλίων.  
       Να σταματήσουν οι πρόσφυγες να περνούν στη Ευρώπη και να πνίγονται στο Αιγαίο.  
       Να επιτρέψει η Τουρκία τον έλεγχο από την FRONTEX στα δικά της χωρικά ύδατα. 
       Να ελέγχονται οι πρόσφυγες κατά την είσοδο στην Τουρκία.  Δεν πιστεύει κανείς πως μπαίνουν ελεύθερα και διασχίζουν μία τεράστια χώρα αν αυτή δεν κάνει τα στραβά μάτια. 
       Αυτούς τους όρους πρέπει να θέσουν στην Τουρκία χωρίς παζάρια.  Αν δεν τους δεχθούν θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα θεωρηθούν εχθρικό κράτος και από τους 28.  Πρέπει να καταλάβουν ότι θα σταματήσει αμέσως κάθε οικονομική σχέση, κάθε εισαγωγή, κάθε είδους τουρισμός και γενικά θα υπάρξει ολοκληρωτική απομόνωση που θα σημαίνει οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.  
       Μόνον έτσι θα καταλάβουν ότι υπάρχει ισχυρή διεθνής τάξη και τότε θα έρθουν να γλείψουν το χέρι που τώρα δαγκώνουν.  
       
        Σημείωση στις 01-02-2016: 
        Γιατί οι Τούρκοι δεν περνούν τους πρόσφυγες οδικά στην ευρωπαϊκή πλέον Βουλγαρία, αλλά τους στέλνουν όλους στην Ελλάδα, μέσω θαλάσσης για να θαλασσοπνίγονται;  
        Γιατί ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ δεν επιβάλουν στην Τουρκία αυτή την εύκολη λύση ώστε να γλυτώσουν τόσες ζωές;  
        Γιατί τους δίνουν τα τρία δις euro, ενώ αυτοί συνεχίζουν στην ίδια τακτική και θσ ζητούν συνεχώς και άλλα.  
        Γιατί στέλνουν τον στόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και κάνουν τόσα έξοδα ενώ έχουν έτοιμη την ανέξοδη λύση της Βουλγαρίας;  
        Γιατί η Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία μπορεί να δεχτεί ένα εκατομμύριο μετανάστες και ξεσήκωσε τόσο κόσμο να θέλει να πάει στην Βορ. Ευρώπη;  
        Γιατί η Αυστρία ξεσηκώνει τους βαλκάνιους να σηκώνουν φράχτες και να αφήνουν τον δύστυχο αυτό κόσμο στην Ελλάδα που πεινάει, έτσι που την κατάντησαν με την πολιτική της τρόϊκας, από το 2010 και μετά;  
        Γιατί τα Σκόπια μείωσαν σαν τον αριθμό των 580 διελεύσεων την ημέρα και τελικά έκλεισαν εντελώς τα σύνορα;  
        Γιατί το ΝΑΤΟ δεν πάει στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας να γυρίσει πίσω όλους τους πρόσφυγες, πριν βουλιάξουν τις βάρκες στα ελληνικά νερά;         Γιατί Αλβανοί και Βούλγαροι περνούσαν και περνούν τόσο εύκολα στην Ελλάδα;  
        Γιατί εμείς κατευθύνουμε όλους τους πρόσφυγες προς την Ειδομένη όπου βρίσκουν μπροστά τους διπλό φράχτη και συγκροτημένη αστυνομική δύναμη; 
        Γιατί ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, μιλώντας 

σε εκπομπή του BBC, δήλωσε ότι το πιο απλό για την ΠΓΔΜ θα ήταν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας του από τα σύνορα με 
την Ελλάδα και να αφήσουν όλους τους πρόσφυγες να περάσουν και να κατευθυνθούν προς την Κεντρική Ευρώπη, σημειώνοντας ότι οι χώρες 
μέλη της Ε.Ε. είναι αντίθετες με μια τέτοια απόφαση.
        Γιατί η Τουρκία δεν κλείνει τα σύνορά της με την Συρία; 
        Γιατί δεν τελειώνουν τον πόλεμο, ώστε να σταματήσει και η μετανάστευση;  
        Μήπως υπάρχει σχέδιο;  
        Μήπως το σχέδιο είναι να κάνουν την Ελλάδα μία χώρα δεξαμενή πάμφθηνων εργατών - σκλάβων από όπου θα αντλούν όταν, όποιους και όσους χρειάζονται;  
        Μήπως πρέπει να στήσουμε τους καταβλυσμούς προσφύγων πολύ κοντά στις ξένες βιομηχανίες που υπάρχουν ή θα στηθούν στην χώρα μας, ώστε εκτός του φθηνού εργατικού, να μην έχουν και έξοδα μεταφοράς τους;  
        Μήπως θα στήσουν εκεί και δικά τους καταστήματα ώστε να παίρνουν πίσω και αυτές τις ελάχιστες αμοιβές των προσφύγων;  
        Μήπως θα κάνουν κάτι ανάλογο και με τα 14 αεροδρόμια που μας πήραν σε αστεία τιμή για 50 χρόνια όπου θα φέρνουν ομαδικά τους Γερμανούς τουρίστες;  
        Μήπως κατάλαβαν ότι οι πολιτικοί μας είναι οπαδοί του ναι σε όλα;   
        Είναι πολύ εύκολο με έναν οικονομικό αποκλεισμό να πείσουμε τους γείτονές μας να ανοίξουν αμέσως και να μην ξανακλείσουν ποτέ τα σύνορα στην Ειδομένη.  
        Είναι πολύ εύκολο να κρατήσουμε και να ενσωματώσουμε εμείς τους καλύτερους από τους πρόσφυγες.  Αρκεί να βγάλουμε τις παρωπίδες και να θέσουμε κάποιες πρακτικές προϋποθέσεις.  
        Είναι πολύ γνωστό ότι στις εμπόλεμες χώρες Συρία και Ιράκ υπάρχουν χριστιανοί και κάποιοι μάλιστα (στην Συρία) μιλούν Ελληνικά.  Αν υποχρεωθούμε να κρατήσουμε εδώ κάποια αναλογία μεταναστών γιατί να κρατήσουμε μουσουλμάνους και όχι χριστιανούς και μάλιστα ελληνικής καταγωγής, που θα αφομοιωθούν πολύ ευκολότερα;  
        Αν όμως οι χριστιανοί δεν αρκούν μπορούμε να κρατήσουμε με προσωρινή άδεια όσους βαπτισθούν χριστιανοί και αφού υπηρετήσουν στον στρατό, μετά θα μπορούν να εξετασθούν στην βασική γνώση της γλώσσας μας, ώστε να πάρουν οριστική άδεια παραμονής, που μετά από 2-3 χρόνια θα μετατραπεί σε υπηκοότητα.  Αυτοί θα είναι νέοι άνδρες που θα δώσουν άμεσα ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας μας.  
        Να βάλουμε όμως σε προτεραιότητα την επιστροφή της νεολαίας μας που έφυγε τα χρόνια της τεχνητής κρίσης, δίνοντας κίνητρα για την επιστροφή τους, πριν ενσωματωθούν οριστικά εκεί που πήγαν.  

        Σημείωση στις 16-03-2016: 
        Φτάνει πια !!!  Μέχρις εδώ !!!  Δεν πάει άλλο !!!  Αυτή δεν είναι Ευρώπη !!!  Να κάνουμε μεγάλο θέμα με την χρήση του ονόματος ΕΥΡΩΠΗ και των παραγώγων του.  Να βρούνε δικό τους όνομα για την νέα ήπειρο που θέλουν να φτιάξουν.  Αυτό το όνομα ανήκε πάντα αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.  
        Ο Ηρόδοτος επιμένει: <ἐς τὴν γῆν ταύτην ἥτις ὑπὸ Ἑλλήνων Εὐρώπη καλέεται>.
        Είναι ντροπή κάποιοι ηγέτες να λέγονται Ευρωπαίοι, όταν ονομάζουν Μακεδόνες τους Σλάβους Σκοπιανούς.  Όταν οι ίδιοι λένε την Κωνσταντινούπολη Istanbul.  Οι Σκοπιανοί λένε εθνικό τους ήρωα τον Μέγα Αλέξανδρο και ότι εκεί γεννήθηκε ο Χριστός.  Οι Τούρκοι λένε δικό τους τον Όμηρο αλλά και τα ελληνικά μνημεία που έχουν καταπατήσει.  
       Δεν γνωρίζουν ιστορία οι Ευρωπαίοι;  Δεν γνωρίζουν πότε ήρθαν οι Τούρκοι και πότε κατέβηκαν οι Σλάβοι;  
       Δεν γνωρίζουν ότι ο Μ.Αλέξανδρος είπε ότι στην εκστρατεία του μετέχουν "άπαντες οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων".  Μήπως ξέχασε τότε να αναφέρει και τους Σλάβους; Μήπως και ο Όμηρος ξέχασε να αναφέρει τους Τούρκους που συμμετείχαν στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια;  Μήπως τώρα στο πλαίσιο κάποιου μνημονίου μας υποχρεώσουν να κάψουμε όλα τα βιβλία της ιστορίας και να μας γράψουν αυτοί τα βιβλία που θα διδάσκουμε πλέον;  
        Όσο για τους Σλάβους που ζουν σήμερα στο βόρειο μέρος της Μακεδονίας μας, αν θέλουν να λέγονται Έλληνες Μακεδόνες, ας ενσωματωθούν στην πραγματική Μακεδονία όπου έζησαν ομιλούντες Ελληνικά ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος.  Ας μάθουν και αυτοί την γλώσσα 
του Φίλιππου και του Αλέξανδρου, ας υπηρετήσουν και αυτοί στον Ελληνικό στρατό και τότε ας πάρουν και ελληνική ταυτότητα.  

        Σημείωση στις 05-04-2016: 
        Φτάνει πια !!!  Μέχρις εδώ !!!  Δεν πάει άλλο !!!  Έξω οι κατακτητές !!!  
        Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να μας αποδείξουν ότι είναι πραγματικοί Έλληνες.  
        Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να διαλέξουν, με τον λαό ή με τους κατακτητές μας.
        Τώρα που οι ληστές πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη, είναι η ευκαιρία να ζητήσουμε πίσω τα κλεμμένα.  
        Τόμσεν και Βεκλουλέσκι πρέπει να πάνε αμέσως κατηγορούμενοι στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια.  Οι Έλληνες δικαστές πρέπει να εκδώσουν άμεσα τα εντάλματα σύλληψης και προσαγωγής στην ελληνική δικαιοσύνη.  Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τη Λαγκάρτ, που όχι μόνο τους καλύπτει αλλά ζητάει και τα ρέστα κατηγορώντας τον φωτογράφο που τους φωτογράφισε την ώρα της κλοπής.  Ο Τόμσεν ήταν από την αρχή μέλος της τρόϊκας και μάλιστα ο πιο σκληρός.  Αυτός και το ΔΝΤ, με τις δήθεν λανθασμένες προτάσεις τους, οδήγησαν υποχρεωτικά την Ελλάδα στην καταστροφή και τώρα θέλουν να αποτελειώσουν το έργο τους.  Θέλουν να επαναλάβουν το περσινό σενάριο των καθυστερήσεων που έκλεισε τις τράπεζες και μας ανάγκασε να υπογράψουμε το τρίτο μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο. Οι ίδιοι δεν φαίνεται να έχουν κάποιο προσωπικό όφελος και επιβάλλεται να αποκαλύψουν τίνος τα συμφέροντα υπηρετούν.  Ποιος ωφελείται από την πτώχευση του κράτους και του λαού μας.  Τώρα υπάρχουν οι αποδείξεις ότι όλα ήταν στημένα από την αρχή.  
        Μέρκελ, Σόϊμπλε, Γιούνκερ, ΝτάΊσενμπλουμ, Σουλς, Ντράγκι και κάποιοι ακόμα τι ευθύνες είχαν, έχουν και θα έχουν για όλο το διάστημα της κρίσης;  
        Γιατί μας υποχρέωσαν σε κούρεμα των κρατικών ομολόγων των ιδιωτών και των ταμείων μας, ενώ οι ίδιοι όχι μόνο δεν κούρεψαν τίποτα αλλά αγόρασαν κάπου στο 1/5 της αξίας ελληνικά ομόλογα που συμψήφισαν στο 100% προς απόκτηση κέρδους;  
        Γιατί ενώ τα επιτόκιο δανεισμού είναι από καιρό αρνητικό στην ΕΕ, εξακολουθούν να εισπράττουν από εμάς τοκογλυφικά επιτόκια;  
        Γιατί παρά την αποτυχία τους συνεχίζουν συνεχίζουν και τώρα την ίδια και χειρότερη πολιτική τους;
        Δεν βλέπουν τι μας δημιούργησαν με το προσφυγικό πρόβλημα;  
        Πως θα μας βγάλουν από την κρίση όταν μας επιβάλουν συνεχώς και νέα βαρύτερα μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση;  
        Γιατί ο Καραμανλής άντεξε στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 ενώ το 2010 ο Παπανδρέου μας έβαλε σε μνημόνιο;  
        Γιατί όταν ο Παπανδρέου μίλησε για δημοψήφισμα τον έριξαν από την κυβέρνηση;  
        Πως έπεισαν τον Σαμαρά να γίνει ξαφνικά μνημονιακός;  
        Πως έπεισαν τον Βενιζέλο να υπογράψει τέτοιους νομικούς όρους;  
        Πως έπεισαν τον Τσίπρα να μην σκίσει το μνημόνιο, αλλά το αποτέλεσμα του δικού του δημοψηφίσματος;  
        Γιατί οι σωτήρες μας επέβαλαν το φάρμακο του αυτόκλητου οικονομικού ιατρού του ΔΝΤ Στρος Καν που μας βρήκε με πυρετό - χρέος στο 120% του ΑΕΠ και, μετά από όλο και βαρύτερη αγωγή, σχεδόν τον διπλασίασε;  
        Δεν γνωρίζουν ότι μειώνονται συνεχώς οι δαπάνες των ενόπλων δυνάμεων;  
        Μήπως η φτώχεια θα μας φτάσει να καταργήσουμε και τον στρατό μας;
        Γιατί λοιπόν τώρα επιδιώκουν πάλι πιστωτικό γεγονός, προκειμένου να επιβάλουν νέα πιο σκληρά μέτρα;  
        Θέλουν τέταρτο μνημόνιο και μετά τι;  
        Πόσους θέλουν να πηδάνε από τα μπαλκόνια;  
        Πόσα παιδιά μας ζητάει να του στέλνουμε κάθε χρόνο ο ευρωπαϊκός Μινώταυρος;
        Που το πάνε;  
        Που θέλουν να μας φτάσουν;  
        Μήπως μας θέλουν μία χώρα αχταρμά θρησκειών και εθνοτήτων όπου όλα θα ανήκουν στους ξένους πάτρωνες, ενώ όλοι θα πεινάνε και θα ψάχνουν για δουλειά - δουλεία, χωρίς ωράριο και αντί πινακίου φακής;  
        Μετατρέπουν την Ελλάδα μας σε χώρα δούλων.  Ποιος θα τους σταματήσει;  
        ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ.  Όπως στην Αλβανία και στην Σαλαμίνα όταν είμαστε ενωμένοι.  
        Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία (Ανδρέας Κάλβος).  Αλλιώς ζυγόν δουλείας θα έχομεν ίσως και για περισσότερα χρόνια από την τουρκοκρατία αφού, εάν επικρατήσει παντού η παγκοσμιοποίηση, θα είναι απίθανο να ξαναπέσει.  
        Να σταματήσουμε αμέσως να εξοφλούμε αυτά τα υπερτιμημένα δάνεια.          Να σταματήσουν αμέσως τις εσωτερικές ψευτοπαλικαριές οι άβουλοι βολεμένοι βολευτές που, όταν πιάνουν κάποια σπουδαία καρέκλα βγαίνουν έξω και λένε "ναι σε όλα", για να μη χάσουν την Βουλή - βολή τους.  
        Να συγκληθεί αμέσως το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας, με μοναδικό θέμα την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα καταγγείλει διεθνώς τους εκβιαστές μας και θα ζητήσει επανορθώσεις των ζημιών και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.  
        Ολόκληρη η συνεδρίαση να μαγνητοφωνηθεί και νακαι δωρεάν στον λαό για να γνωρίζουμ διανεμηθεί αμέσως ε ποιος είναι μαζί μας και ποιος εχθρός μας.  
        Αν προκύψει κυβέρνηση μεγάλης πλειοψηφίας να καταργήσει αμέσως τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να προσφύγει πάραυτα στην δικαιοσύνη για την τιμωρία όλων των Ελλήνων και ξένων ενόχων της προδοσίας του λαού και την αποζημίωση των ζημιών μας.  
        Να ζητήσει αμέσως από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την σύσταση ενός ειδικού δικαστηρίου τύπου Νυρεμβέργης που θα δικάσει όλους τους φυγόδικους από την Ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να διαλυθεί η συμμορία αυτή αλλά και για το συμφέρον όλων των λαών της Γης.  Αν το θέμα φθάσει στην Γενική Συνέλευση μπορεί να υπερψηφισθεί λόγω της πλειοψηφίας των μικρών χωρών που τραβάνε περίπου τα ίδια βάσανα αλλά δεν μπορούν να αντιδράσουν.  
        Αν ο ΟΗΕ αρνηθεί να τους δικάσει να συστήσουμε αμέσως μετά, κατά το υπόδειγμα του Ισραήλ, ένα επίλεκτο σώμα που θα φέρνει τους εγκληματίες στην Ελληνική Δικαιοσύνη.  
        Μόνον έτσι θα καταλάβουν ότι το παρατράβηξαν, αλλά θα αντιδράσουν με ακόμα μεγαλύτερη πίεση.  Θα μας κάνουν ανοιχτό οικονομικό πόλεμο αλλά εμείς πρέπει να γίνουμε αυτάρκεις σε αγροτικά προϊόντα και να κάνουμε υπομονή όταν δεν βρίσκουμε κάτι.  
        Όταν όμως αρχίσουν να έρχονται οι πρώτοι ενώπιον των ειδικών δικαστηρίων μας, τότε θα ανοίξουν πολλά στόματα που θα λένε και αλήθειες.  Τότε και αρκετοί σημερινοί υποστηρικτές τους θα μετατραπούν σε κατήγορους ή θα κάνουν πως δεν τους γνωρίζουν.  
        Όσο για τον φόβο ότι θα μας επιτεθεί η Τουρκία δεν πρέπει να μας ανησυχεί, υπό τις παρούσες συνθήκες.  Μία τέτοια ενέργεια της Τουρκίας θα έδινε την δικαιολογία που ψάχνει η Ρωσία, για να επέμβει και να πάρει τον έλεγχο των στενών.  Παράλληλα θα αποδυνάμωνε τον τούρκικο στρατό και θα ήταν η χρυσή ευκαιρία για την απόσχιση των Κούρδων.  Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ, φοβούμενο τους Ρώσους και ευνοϊκό στην δημιουργία κουρδικού κράτους, δεν θα ανακατευθεί στρατιωτικά.  Την αφορμή θα την έχει δώσει η Τουρκία και άντε μετά να διώξει τους Ρώσους από τα στενά.  Το μόνο που προφανώς θα καταφέρει θα είναι να κηρυχθούν τα στενά ουδέτερη ζώνη, κάτι που θα το θέλει και το ΝΑΤΟ.  Αυτό το πολύ πιθανό σενάριο προφανώς το γνωρίζουν οι Τούρκοι και δεν θα μας επιτεθούν ποτέ.  
        Αλλά ούτε οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ θα δεχθούν ποτέ επέκταση της Τουρκίας στο Αιγαίο.  Ήδη έχουν τόσα προβλήματα με την ενδυνάμωσή της, θα της επιτρέψουν να γίνει και τοπική υπερδύναμη;  Ούτε συζήτηση.  Προτιμούν εμάς που τους κάνουμε ότι ζητάνε.  
        Αυτό που θα εξακολουθήσουν να κάνουν θα είναι να μας πιέζουν, με τις διάφορες παραβιάσεις, ώστε να πετύχουν κάποια συνεκμετάλλευση στα κοιτάσματα του Αιγαίου και νότια του Καστελόριζου.  
        Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν βλέπω άλλο τρόπο για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας που "θέλει αρετήν και τόλμην".  

       Σημείωση στις 09-04-2016:  
       <Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ θέλει αίμα στις επικουρικές συντάξεις - 
       Δεν θα δώσουμε αυτά που μας ζητάνε>.
       Τώρα πια 
λυσσάξανε εντελώς.  Δεν σταματάνε πουθενά. Παρουσιάζουν συνεχώς 
όλο και νέες απαιτήσεις.  Ζητάνε και την κεφαλή 
μας επί πίνακι, για να την επιδεικνύουν σε όποιο λαό δεν υποτάσσεται στις εντολές τους.  
       Επί κεφαλής των εξωφρενικών απαιτήσεων εναντίων μας είναι το ΔΝΤ, που ξεσκεπάστηκε εντελώς ο ρόλος του.  Η Λαγκάρτ αντί να ζητήσει χίλια συγνώμη και να απομακρύνει αμέσως Τόμσεν και Βελκουλέσκου, με σύμφωνη την Μέρκελ, μας ζητάει και τα ρέστα.  Αντί να σπεύσει να αποκαταστήσει την ζημιά που μας έκανε ο Τόμσεν και το ΔΝΤ, σπεύδει να ζητήσει νέα φρικτά μέτρα που δεν ζήτησε ούτε ο γερμανικός στρατός κατοχής.  Ας στείλουν στρατό κατοχής να μας καταλάβει επίσημα και να κάνουν ότι θέλουν, μέχρι να βρεθεί ένας νέος Κολοκοτρώνης να ξεσηκώσει τον λαό μας.  

        Τρώνε τις σάρκες και ρουφάνε το αίμα μας.  Μας έχουν φορέσει στον λαιμό τον βρόγχο και τώρα κλωτσάνε το σκαμνάκι για να ολοκληρώσουν την εκτέλεση.  
        Εμείς αυτά τα χώματα τα ελευθερώσαμε και τα κρατήσαμε με το αίμα μας.  Με ποιο δικαίωμα ξεπουλάνε σήμερα λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτό πλούτο και ότι άλλο μας έμεινε για να πληρώνουν αυτό το βρώμικο τοκογλυφικό χρέος;  Κάποιος φασίστας Μεταξάς είπε ΟΧΙ στους μέχρι τότε φίλους του, εμείς μέχρι πότε θα λέμε ΝΑΙ;  
        Θα βρεθούν Έλληνες πολιτικοί να ψηφίσουν και τα νέα φρικτά μέτρα των αρπακτικών; Γιατί όχι, αφού βρέθηκαν τόσοι μέχρι τώρα;  Να γνωρίζουν όμως ότι πέραν της ιστορίας ίσως προλάβουν να δικάσουν πολλούς, όχι μόνο τους αρχηγούς, τα ελληνικά δικαστήρια "επί εσχάτη προδοσία". 

        Σημείωση στις 03-06-2016:
        Οι απίστευτοι Γερμανοί απατεώνες αναγνώρισαν, μετά από 100 χρόνια, την γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελληνοποντίων.  Αναγνώρισαν μάλιστα και την δική τους ευθύνη αφού αυτοί οργάνωσαν τον στρατό του Κεμάλ για να σφαγιάσει, μαζί με τους Έλληνες το 1922, περί τα τρία εκατομμύρια αθώων ανθρώπων.  Ακόμα περισσότεροι ήταν αυτοί που εξανδραποδίστηκαν ή έφυγαν πολύ μακριά από τις εστίες τους για να γλυτώσουν την ζωή τους.  
        Ανέκαθεν οι Γερμανοί ήταν οι σύμμαχοι και οι συμβουλάτορες των Τούρκων.  Με τα δικά τους σχέδια οι Τούρκοι εξαφάνισαν τους εύπορους Έλληνες και τους ικανούς Αρμένιους.  Ονόμαζαν την γενοκτονία εθνοκάθαρση και σφύριζαν αδιάφορα για έναν αιώνα.  Τώρα ήρθαν οι απόγονοι αυτών που ευθύνονται για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και την γενοκτονία της Τουρκίας, να νίψουν τα χέρια τους από την φοβερή σφαγή των τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων.  Δεν φταίμε εμείς αλλά κάποιοι που δεν γνωρίσαμε ποτέ, θα μας πουν οι σημερινοί Γερμανοί ψευτοδημοκράτες.  
        Τα ίδια θα λένε και μετά από 30 χρόνια, όταν θα έχει συμπληρωθεί ένας αιώνας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τις θηριωδίες των Ναζί προγόνων τους.  Δεν θα πουν ποτέ ότι τα θύματά τους δικαιούνται αποζημίωσης.  
        Τα ίδια θα μας λένε και μετά από 100 χρόνια που τελειώνει η οικονομική κατοχή της χώρας μας, αλλά Ελληνικό Κράτος δεν θα υπάρχει.  Τότε που θα είμαστε μία χριστιανική μειονότητα σε ένα Μουσουλμανικό Κράτος που όλη 
η περιουσία του θα ανήκει στου Γερμανούς.  Τότε που θα δουλεύουμε όλοι στις γερμανικές φάμπρικες και τα ξενοδοχεία με μισθό που μόλις θα καλύπτει μία διατροφή πείνας και το ενοίκιο που θα πληρώνουμε για τα σπίτια μας που θα κατέχουν ξένοι ιδιοκτήτες.  Τότε που οι Έλληνες θα είναι σαν πρόσφυγες στην πανάρχαια πατρίδα των προγόνων τους.  
        Αυτό είναι το σχέδιο Γερμανών και Τούρκων και τα γράφω αυτά για τα δισεγγόνια μου, για να μη νομίζουν ότι όταν ξεπουλήθηκε η πατρίδα γλείφαμε όλοι το δάχτυλο.  Να μην νομίζουν ότι δεν καταλάβαμε γιατί η Μέρκελ ζήτησε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, ανακουφίζοντας την Τουρκία, ενώ μετά έκλεισε τα σύνορα και έμεινε τόσος κόσμος στην Ελλάδα της ανεργίας.  

        Σημείωση στις 16-01-2017
        Το Κυπριακό δεν πρέπει να κλείσει τώρα.  Όχι με πρόεδρο που υποστήριζε το σχέδιο Ανάν.  Υπάρχει ύπουλο σχέδιο σε εκτέλεση.  
        Οι μεγάλες εταιρείες περιμένουν τους Τούρκους ως ιδιοκτήτες του Αιγαίου για να πετύχουν ευνοϊκότερους όρους και παράλληλα να μην έχουν προστριβές μαζί τους.  
        Διαβάστε το παραπάνω σχέδιο στην σημείωση στις 01-07-2015.  
        Η Τουρκία μπλοφάρει απειλώντας με διχοτόμηση και ενσωμάτωση της Βορείου Κύπρου.  Γνωρίζει όμως ότι τότε θα ενσωματωθεί η Νότια Κύπρος στην Ελλάδα και αντίο στο φυσικό αέριο, για τους παμφάγους γείτονες.  
        Οι Τούρκοι επείγονται για άμεση λύση του Κυπριακού και εμείς πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.  Αυτά που ζητάμε δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που μπορούμε να κερδίσουμε.  
        Δεν δεχόμαστε ότι υπάρχουν δύο συνιστώντα κράτη.  
        Δεν έχει ξαναγίνει το κατακτημένο μέρος ενός κράτους να φτιάξει νέο κράτος με τον κατακτηθέντα.  
        Ούτε να διατηρεί τον στρατό κατοχής του εισβολέα
        Ούτε η μειοψηφία να συμπροεδρεύει.  
        Ούτε να διατηρεί τα κατακτημένα, ως δικά της δικά της εδάφη.   
        Δεν υπάρχει άλλη λύση από την άμεση επαναφορά του συντάγματος και του κράτους που καταλύθηκε με την βία.  Απορώ πως θα δεχθούν τις τρελές απαιτήσεις του νέου σουλτάνου οι "δημοκράτες" Ευρωπαίοι;  
        Με τις φιγούρες του Ερντογάν, η Τουρκία πήρε την κάτω βόλτα.  Έχει πλέον παντού εχθρούς, μέσα και έξω από την χώρα.  Το νόμισμά της πέφτει συνεχώς και χρειάζεται τον στρατό των 42000 ανδρών που έχει στην Κύπρο.  Η λύση του Κυπριακού θα είναι η λύση και στα σχέδια του νέου σουλτάνου. Τότε θα βγάλει στου δρόμους πανηγυρίζοντας τους φανατικούς οπαδούς του. 
        Εμείς γιατί βιαζόμαστε;  
        Που ζούμε και δεν βλέπουμε αυτά τα απλά πράγματα;  
        Γιατί να υποκύψουμε χωρίς αντίδραση σε ένα σχέδιο που βολεύει την Τουρκία εις βάρος μας;  
        Γιατί να δώσουμε λόγο στους Τούρκους σε όλη την Κύπρο, καθώς και στην απίστευτη δεξαμενή φυσικού αερίου νότια της μεγαλονήσου;  
        Γιατί να τους δώσουμε λόγο και στην Ε.Ε;  
        Γιατί να δεσμευτούμε λίγες ημέρες πριν αναλάβει ο Τραμπ;
        Υπάρχει όμως και η συνολική λύση των Ελληνοτουρκικών διαφορών που θα μετατρέψει τους παλιούς εχθρούς, όχι απλώς σε 
φίλους, αλλά σε μόνιμους συνεταίρους.   
        Την πρόταση για οριστική λύση όλων των αμοιβαίων προβλημάτων με την Τουρκία, θα την βρείτε παραπάνω στην σημείωση στις 25-09-2015.  
               
        Σημείωση στις 17-01-2017
        Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου τα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου {αμμωνίας) της Μεσογείου βρίσκονται ΝΔ της Ρόδου και ΝΔ της Πάφου.  
       Την ανάλυση των υπολογισμών μου την δημοσιεύω στην ανάρτηση < ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ >. 

        Σημείωση στις 19-02-2017
        Αύριο θα μας ζητήσουν να λάβουμε νέα αντιαναπτυξιακά μέτρα σε βάρος της χώρας και του λαού μας.  
        Θέλουν να πεινάμε για να τα ξεπουλήσουμε όλα τσάμπα.  
        Θέλουν να έχουν δικές τους θερινές κατοικίες στον ήλιο της Μεσογείου και ένα λαό από δούλους για κομμάτι ψωμί.  
        Θέλουν να μας γεμίσουν λαθρομετανάστες ώστε να πέσει το μεροκάματο, μαζί με τους Έλληνες, κάτω των 20 Euro.  
        Όταν πλέον θα πεινάνε όλοι οι Έλληνες, θα έλθουν να στήσουν μεγάλες βιομηχανίες με χαμηλό κοστολόγιο και φθηνά μεταφορικά προς τον πλούσιο Ευρωπαϊκό Βορρά.  Τότε θα βγάλουν και το τεράστιο φυσικό αέριο, για να έχουν τσάμπα ενέργεια.
        Αυτό είναι το σχέδιο και όσοι δεν το καταλαβαίνουν, θα το πληρώσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.  
        Το σχέδιο αυτό δεν θα είχε καμία πιθανότητα, αν δεν υπήρχαν πρόθυμοι συνεργάτες, εντός και εκτός Ελλάδος.  
        Μία ΥΠΕΡΥΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα έπρεπε αύριο να αντεπιτεθεί και δυνατά όπλα υπάρχουν, αλλά τα απαξιώνουμε μόνοι μας.  
        Θα έπρεπε πρώτον να ζητήσει γραπτώς τις προτάσεις των δανειστών, ώστε να τις υποβάλει για έγκριση στον Ελληνικό Λαό με δημοψήφισμα.  
        Συγχρόνως θα έπρεπε να ζητήσει την πλήρη και έντοκη αποκατάσταση των θετικών και αποθετικών ζημιών που υπέστημεν κατά την επταετία 
των μνημονίων, με τα καταστροφικά μέτρα που μας υποχρέωσαν να εφαρμόσουμε και που ήταν εντελώς αντίθετα στην οικονομική θεωρία και πρακτική.  
        Παράλληλα θα έπρεπε να τους γνωρίσει ότι θα στραφεί δικαστικώς εναντίον όσων, ντόπιων και ξένων, μας οδήγησαν πεισματικά στην αφύσικη και πρωτοφανή αυτή οικονομική καταστροφή.  
        Να υποβληθεί αμέσως επίσημο αίτημα προς την γερμανική κυβέρνηση για την έντοκη αποκατάσταση εκ των ζημιών της Γερμανικής κατοχής και του κατοχικού δανείου.  Μάλιστα να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες κατάσχεσης κάθε γερμανικής περιουσίας προς αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου και να ξεκινήσουν ίδιες δικαστικές διαδικασίες για όλα τα μέρη υπέστησαν θηριωδίες από τα στρατεύματα κατοχής.  
        Τέλος να ζητηθούν ευθύνες από όλους τους Έλληνες πολιτικούς που παρέλειψαν να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας μας.  

        Σημείωση στις 22-02-2017
        Η χώρα μας έχει φθάσει σε οικονομική καταστροφή.
        Οι νέοι μας φεύγουν σε μετανάστευση, όπως μετά την κατοχή.
        Κάποιοι πηδούν από τα μπαλκόνια και οι πολιτικοί τσακώνονται.
        Που βρίσκονται και πόσα είναι τα αποθέματά μας σε χρυσό; 
        Υπάρχουν πράγματι τεράστια ελληνικά δικαιώματα μας από το Παγκόσμιο Καταπίστευμα, που κατά κάποιους καλύπτουν έως 1000 φορές τον δανεισμό μας;  
        Δείτε μόνοι σας και βγάλτε συμπεράσματα.  Εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώεδώ, εδώ εδώ και όπου αλλού στο διαδύκτιο γράφοντας Παγκόσμιο Καταπίστευμα.  
        Γιατί δεν το ψάχνουν οι δημοσιογράφοι;
        Γιατί δεν έρχεται το θέμα στην βουλή, να μάθουμε την αλήθεια;  
    
        Σημείωση στις 01-05-2017
        Μεγάλη κρίση υπάρχει στα σύνορά μας ανάμεσα σε Αλβανούς και σε Ψευτομακεδόνες, αλλά για εμάς δεν τρέχει τίποτα.  
        Κάπου διάβασα ότι ο Γκρουέφσκι έχει ελληνικές ρίζες και στην χώρα 
του ζουν 380.000 άνθρωποι ελληνικής καταγωγής.  Τώρα που βλέπει την κυβέρνηση να περνά σε αλβανικό έλεγχο, πως θα αντιδράσει;  Πως θα αντιδράσουν όλοι αυτοί που πίστεψαν ότι είναι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου;         Μήπως τώρα είναι η στιγμή που πρέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός 
να καλέσει, όλους αυτούς που έχουν ελληνικές ρίζες ή θέλουν να γίνουν Έλληνες, να ενωθούν σε μία μεγάλη Ελληνική Ομοσπονδία.  
        Με μηδενικό κόστος θα ανεβάσει το ελληνικό κύρος και θα ανοίξει μία νέα ελκυστική προοπτική στους δυσαρεστημένους των Βαλκανίων.  
        Με την Ελλάδα να προσφέρει την ασφάλεια στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ όχι μόνο οι Σκοπιανοί αλλά και πολλοί Αλβανοί θα σκεφθούν σοβαρά μία τέτοια πρόταση, που θα φέρει οριστική ειρήνη και ευημερία στην περιοχή τους.  
        Τα Βαλκάνια ήταν ανέκαθεν η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.  Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι σήμερα παραμένουν υποανάπτυκτα.  Μία ήπια και σταθερή Βαλκανική που θα έχει και όλες τις θαλάσσιες προσβάσεις της Ανατολικής Μεσογείου, θα γίνει πόλος έλξεως για τους επενδυτές.  Γιατί να φτιάχνουν εργοστάσια στην Κίνα και όχι στα Βαλκάνια, που είναι μέσα στην ευρωπαϊκή αγορά, μειώνοντας στο ελάχιστο το κόστος μεταφοράς αλλά και τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων;  Άλλωστε τα προϊόντα αυτά, θα τυγχάνουν και προστασίας, ως παραγόμενα εντός της Ε.Ε.  
        Ας πέσει τώρα η ιδέα μίας νέας ειρηνικής Βαλκανικής και πιστεύω ότι 
θα βρει πολλούς και μεγάλους υποστηρικτές, κυρίως εκτός Βαλκανίων.  
        Ποιον δεν συμφέρει μία τέτοια εξέλιξη στην περιοχή μας;  

        Σημείωση στις 02-06-2017
        Υπάρχει όμως και μία άλλη συνέπεια του μεγάλου κατακλυσμού, που μπορεί να κάνει την Ελλάδα πολύ πλούσια.  Όταν τα ύδατα ξέφυγαν από 
το Αιγαίο και εγκατέλειψαν την Ευρασιατική πλάκα δεξιά και αριστερά της Κρήτης, έπεσαν από τεράστιο ύψος επάνω στην πολύ χαμηλότερη Αφρικανική πλάκα που βυθίζεται κάτω από την Ελλάδα.  
       Μέχρι τότε η σύγκρουση των δύο πλακών προκαλούσε διάφορα ρήγματα και σεισμούς.  Τα ρήγματα αυτά διευκόλυναν την εξαγωγή αερίου μεθανίου εγκλωβισμένου στην γη, που όμως χανόταν στον αέρα.  Όταν πλέον τα σημεία τριβής - σύγκρουσης των πλακών βρέθηκαν κάτω από τα νερά και μάλιστα σε πολύ μεγάλα βάθη, παρουσιάσθηκαν όλες εκείνες οι συνθήκες που ευνοούσαν την εύκολη δημιουργία Υδριτών.  Το πυρογενετικό αβιογενές αέριο μεθάνιο πλέον πάγωσε και συνεχίζει να παγώνει σε κάθε νέα έξοδο από τα μεγάλα αυτά βάθη.  Η μόνη ένδειξη - απόδειξη σήμερα είναι τα πολλά λασποηφαίστεια που βγάζουν φυσαλίδες μεθανίου επάνω στο ελληνικό τόξο.  
       Η περιεκτικότητα εντός του πάγου υπολογίζεται σε 92 % αέριο και 8 % νερό.  Ο όγκος του συμπιεσμένου αερίου είναι 164 φορές μικρότερος από τον όγκο του απελευθερωμένου εκμεταλλεύσιμου αερίου.  Βλέπε εδώ.  

       Η αξία των υδριτών ήδη υπολογίζεται, σε αυτό το δημοσίευμα, στα 3,15 + 0,525 = 3,675 τρισεκατομμύρια δολάρια.  Αν το κέρδος της Ελλάδος υπολογισθεί περί το 40% και προστιθέμενης της αμοιβής και φορολόγησης όλων των συντελεστών της παραγωγής στην Ελλάδα ξεπερνά και το 60% της αξίας των ευρημάτων.  
       Η ποσότητα του υπολογιζόμενου αερίου μπορεί να τροφοδοτεί όλη την Ευρώπη για πάνω από 30 χρόνια και εάν το μισό αέριο προέρχεται από Ρωσία και άλλες πηγές, μιλάμε για άνω των 60 ετών πλήρη κάλυψη της Ευρώπης.  Μέχρι τότε θα έχουν καταργηθεί τα πυρηνικά εργοστάσια και θα έλθει η οικολογική πυρηνική Σύντηξη.  
       Η ξαφνική παρουσία των υπερκολοσσών ExxonMobil και Total που ζητούν άρον άρον τα οικόπεδα νότια της Κρήτης δεν με πείθει ότι έρχονται μόνο για γεωτρήσεις βιογενούς φυσικού αερίου.  Γιατί δεν ήλθαν στην πρόσφατη προκήρυξη για τα ίδια οικόπεδα;  
       Τι άλλαξε από τότε:  Βλέπε εδώ και εδώ και εδώ.
       Μήπως η πρόσφατη τεχνική αξιοποίησης των Υδριτών από τους Ιάπωνες;  Μήπως η εντελώς πρόσφατη (Μάϊος 2017) αντιγραφή από τους Κινέζους;  Μήπως μέχρι τώρα οι Υδρίτες παρέμεναν αναξιοποίητοι σε εφεδρεία λόγω σκοπιμότητας των μεγάλων εταιρειών;  Βλέπε εδώ.
       Μήπως τώρα βιάζονται να κοροϊδέψουν όσους κοιμούνται ακόμα;  
       Η εξόρυξη των Υδριτών απαιτεί πολύ μικρότερο κόστος αφού, στα επιφανειακά ευρήματα, δεν χρειάζεται γεώτρηση.  Μήπως θα έλθουν με έτοιμα συμβόλαια που θα προβλέπουν για πάρτη τους την μερίδα του λέοντος, λόγω δήθεν τεραστίων εξόδων των γεωτρήσεων σε μεγάλα βάθη;  Όμως στο συμβόλαιο θα γράφουν γενικά με την ίδια προμήθεια για έρευνα υδρογονανθράκων, που όλοι σήμερα γνωρίζουν ότι είναι το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.  Εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι αφού με την ίδια προμήθεια θα ψάχνουν και για πετρέλαιο, που βρίσκεται κάτω από το φυσικό αέριο και αυτοί κάπου αλλού θα κλέβουν το αέριο των Υδριτών, χωρίς γεωτρύπανο αλλά με ένα απλό δήθεν ερευνητικό καράβι.  Αν και όταν τους πιάσουμε θα ισχυρισθούν ότι κάνουν δοκιμές για υδρίτες και αν βάλουμε ανθρώπους επάνω στα καράβια θα παίρνουμε πλέον μερίδιο αλλά μόνο 20% σαν να ήταν γεώτρηση μεγάλου βάθους, αφού και οι υδρίτες θα θεωρηθούν υδρογονάνθρακες, όπως θα έχουν γράψει στην σύμβαση που θα έχουν υπογράψει εκ μέρους μας κάποιοι λαδωμένοι ή επιεικώς ανόητοι.  
       S.O.S. Με την νέα τεχνολογία το ποσοστό της Ελλάδος πρέπει να είναι άνω του 50 %. Με ποσοστό 20 έως 30 % πρέπει να γράψουμε ρητά στην προκήρυξη του διαγωνισμού και στο συμβόλαιο ότι αποκλείεται η εξόρυξη Υδριτών και ότι επάνω στο γεωτρύπανο θα βρίσκεται πάντα τουλάχιστον ένας Έλληνας.  
       Προσθέτοντας μάλιστα τα βιογενή αποθέματα κοιτασμάτων τύπου Ζορ και ψαμμίτη μπορούμε, μαζί με την Κύπρο, να λύσουμε οριστικά το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης.  Βλέπε εδώ, και εδώ και εδώ.
       Τα κοιτάσματα Υδρίτη είναι λογικό να ανανεώνονται, μετά από κάθε σεισμό στην περιοχή.  Ομοίως πρέπει να ανανεώνονται όταν με την άντληση των παγωμένων ιδρυτών ελευθερώνονται παλαιά ανενεργά τώρα ρήγματα και βγαίνουν νέες ποσότητες αερίων που προφανώς θα παγώνουν και αυτές, στα μεγάλα αυτά βάθη.  
       Το εύκολο είναι να μάθουμε την νέα τεχνική Ιαπώνων και Κινέζων ώστε να την προσαρμόσουμε στα δικά μας δεδομένα και να μην έχουμε ανάγκη κανένα.  Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες σε λίγο θα έχουν τις δικές τους νέες τεχνικές στην άντληση μεθανίου από Υδρίτες, αρκεί βέβαια να τους δοθεί η ευκαιρία.  Το τέλειο θα είναι να εκμεταλλευθούμε μόνοι μας τους Υδρίτες. 
Την τεχνική λύση μας την δίνει η Ελληνική Γλώσσα, αν την ψάξουμε.  
       Όμως ο καλός Θεός μας έδωσε και άφθονο Ήλιο και αέρα για ανανεώσιμη ενέργεια με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, που δεν τα εκμεταλλευόμαστε για ευνόητους εσωτερικούς λόγους.  
       Διαβάστε και τη ανάρτησή μου <ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ>.          Κάποιος να ειδοποιήσει επίσημα την κυβέρνηση.  Βλέπε εδώ.  
       Εγώ προειδοποιώ σήμερα 2/6/2017.  

       Σημείωση στις 07-06-2017
       Βλέπε πρώτα εδώεκεί και εκεί.
       Μήπως λοιπόν εδώ βασίζεται ο Τραμπ που απέσειρε τις ΗΠΑ από την συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα;  
       Μήπως η μειωμένη δραστηριότητα του Ήλιου ανατρέψει κάθετα την υπερθέρμανση του πλανήτη:  
       Μήπως πρέπει να περιμένουμε νέα κύματα προσφύγων, αλλά αυτή την φορά πλούσιων από τον Βορρά;  
       Μήπως θα μας έρθουν πρώτα Σκανδιναβοί, Ρώσοι και Καναδοι;
       Μήπως θα καταλήξουν, στον ελληνικό παράδεισο κάποιοι Εγγλέζοι, Γερμανοί και Αμερικάνοι; 
       Μήπως,λόγω του ψυχρού καιρού πρέπει να αναμένουμε μεγάλη αύξηση στην τιμή των καυσίμων;
       Μήπως με τέτοιες προβλέψεις ξεχνούν τα σχέδια για εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις αρκτικές περιοχές, Αμερικανοί και Ρώσοι;  
       Μήπως αυτός είναι και ο βασικός λόγος που έτρεξαν τώρα για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες ExxonMobil και Total;  
       Είναι όμως έτσι ή κάποιοι λάδωσαν πρόθυμους επιστήμονες για να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους και "γαία πυρί μειχθήτω".  
       Μήπως πάλι γνώριζαν ότι θα αποκλεισθεί από τις αγορές το μεγαλύτερο στον κόσμο κοίτασμα φυσικού αερίου, ανάμεσα σε Κατάρ και Ιράν;  
       Μήπως Κατάρ και Ιράν θα κλείσουν τον Περσικό Κόλπο;  Βλέπε εδώ
       Μήπως τα πετρέλαια των Κούρδων θα βγουν στην Μεσόγειο;  Βλ. εδώ.
       Μήπως Αμερικάνοι, Εβραίοι και Αιγύπτιοι αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον Περσικό Κόλπο με την Ανατολική Μεσόγειο; (διάβασε σχετικά στο Zougla.gr, στο EL.gr, εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ και εδώ).
        Μήπως ο αγωγός East Med θα συγκεντρώνει το αέριο και από τις επτά χώρες της Αν. Μεσογείου ώστε να γίνει βασικός τροφοδότης της Ευρώπης; 
       Μήπως έρχεται ξαφνικά η μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση;  Βλέπε εδώ.  
       Μήπως πρέπει να απαιτήσουμε καλύτερους όρους παραχώρησης των ορυκτών καυσίμων και να ξαναδιαβάσουμε την προηγούμενη σημείωση;  
       Όμως δεν πρέπει να έρθουν οι ξένοι και να μας κάνουν δούλους, αφού θα έχουμε ήδη ξεπουλήσει τα πάντα.  
       ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ.  
       Το κόλπο με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έχει σκοπό να ρίξει τις τιμές των ακινήτων που θα πάρουν οι ξένοι.  
       Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει αρκεί να μην την κυβερνούν τέτοιοι τύποι.                Επί τέλους ψηφίστε καθαρούς Έλληνες.  
       Να μπουν φυλακή και να κατασχεθούν οι περιουσίες όλων των πολιτικών που ψήφισαν ανθελληνικούς νόμους.  
       Πιστεύω ότι θα έρθει η ώρα για να πληρώσουν όλοι, που μας έφτασαν μέχρις εδώ.  

       Σημείωση στις 11-07-2017
       Εκτιμώ ότι η έρευνα των TOTAL και ENI στο "οικόπεδο" 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, που αρχίζει αύριο, θα είναι επιτυχής.  
       Εκτιμώ ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα πλησιάσουν αρκετά στην γεώτρηση αλλά δεν θα επέμβουν, περιοριζόμενοι μόνο σε δηλώσεις.   
       Εκτιμώ ότι ο σκοπός των Τούρκων είναι να δηλώσουν τώρα την παρουσία τους στην περιοχή ΝΔ της Κύπρου, εκφράζοντας συγχρόνως διεκδικήσεις στα "οικόπεδα" 4, 5, 6 και 7.  
       Εκτιμώ ότι η κρίσιμη γεώτρηση θα είναι λίγο αργότερα στο ¨οικόπεδο" 6.        Εκτιμώ ότι αν επιχειρήσουν τώρα έστω και ένα μικρό θερμό επεισόδιο θα ξεπεράσουν κατά πολύ την νίλα του Δράμαλη.
       Εκτιμώ ότι έστω και μία προειδοποιητική βολή μπορεί να δώσει αφορμή να τους βουλιάξουν ένα πλοίο και να τραπούν σε φυγή.  
       Εκτιμώ ότι αυτή θα είναι η χρυσή ευκαιρία για αυτούς που θέλουν να ξεφορτωθούν τον "Σουλτάνο" και ίσως να διαλύσουν την Τουρκία, πριν γίνει νέα Βόρεια Κορέα.  

       Σημείωση στις 14-07-2017
       Αμερικάνοι και Γερμανοί φεύγουν από την μεγάλη αεροπορική βάση 
του Ινσιρλίκ της Τουρκίας και μεταφέρονται σε νέες βάσεις, σε Συρία και Ιορδανία.  Γιατί το κάνουν αυτό;  Τι προμηνύεται;  Βλέπε εδώεδώ και εδώ.  
       Μήπως κατάλαβαν ότι γίνεται πλέον πολύ επικίνδυνη η επιθετικότητα του Σουλτάνου;  Όμως ένας νέος  Κιμ Γιονγκ Ουν,  σε ένα κράτος που είναι πολύ μεγαλύτερο από την Β.Κορέα (πληθυσμός και έκταση) και στο πλέον νευραλγικό σημείο της υδρογείου, δεν πρέπει να επιτραπεί.  
       Νομίζω ότι Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί θα βρουν τρόπο να διαλύσουν την μεγάλη ήδη Τουρκία, αρχίζοντας από την δημιουργία ενός Κουρδικού κράτους στα βόρεια του Ιράκ και της Συρίας.  
       Υπάρχουν όμως δύο εξελίξεις που επισπεύδουν τα επικείμενα γεγονότα.
       Πρώτον η άκρατη επιθετικότητα του Ερντογάν που εμποδίζει τις μεγάλες έρευνες για φυσικό αέριο νότια της Κύπρου.  
       Δεύτερον ο υπερεξοπλισμός της Τουρκίας από την Ρωσία που μπορεί να φθάσει μέχρι και στην αλλαγή στρατοπέδου.  
       Θα υπάρξουν εξελίξεις που ευνοούν αφάνταστα την Ελλάδα λόγω γεωγραφικής θέσης αλλά και τεραστίων αποθεμάτων φυσικού αερίου.  
       Μην εκπλαγούμε αν ο διαμελισμός της Τουρκίας γίνει κάπως έτσι.  
       Σκεφθείτε όμως και την περίπτωση που η Τουρκία δεν κάνει τώρα θερμό επεισόδιο και ανακαλυφθούν, όπως αναμένεται στην Ελληνοκυπριακή ΑΟΖ, μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου.  
       Μετά τις πρώτες ανακαλύψεις των μεγάλων κοιτασμάτων η Κύπρος θα έχει την δυνατότητα να φτιάξει δική της πολεμική αεροπορία και στόλο, που θα ακυρώσουν οριστικά τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων.  
       Τότε οι Τουρκοκύπριοι, βλέποντας τον πλούτο των Ελληνοκυπρίων, θα ξεσηκωθούν και θα διώξουν μόνοι τους Τούρκους από το νησί.  
       Αυτά τα γνωρίζει ο Ερντογάν και γιαυτό βιάζεται να λύσει το Κυπριακό, αλλά με τέτοιο τρόπο που θα βάλει και την Τουρκία μέσα στο ενεργειακό παιχνίδι.  Εμείς δεν πρέπει να υποχωρήσουμε ούτε στο ελάχιστο. 
       Ο χρόνος είναι με το μέρος μας.  

       Σημείωση στις 23-07-2017
       Ποια θα είναι η αφορμή - δικαιολογία, για να διαλύσουν την Τουρκία;  
       Μήπως μία απρόκλητη επίθεση κατά της Ελλάδος ή της Κύπρου;  
       Ο εγκέφαλος του Κίσσιγκερ λειτουργεί ακόμα.
       Θυμηθείτε τι έπαθε ο Δ. Ιωαννίδης το 1974 όταν, αντί να προσαρτήσει την Κύπρο στην Ελλάδα, έχασε και το 40% του νησιού.  
       Μήπως κάποιοι ενθαρρύνουν τον σουλτάνο να καταλάβει την υπόλοιπη Κύπρο και το Καστελόριζο, για να πάρει τους υδρογονάνθρακες.  
       Πιστεύει κανείς ότι θα επιτρέψουν στους Τούρκους να μπουν στην όλη διαχείριση του πλούτου της Αν. Μεσογείου;  
       Το κόλπο είναι παλιό.  Παροτρύνεις τον βλάκα να επιτεθεί πρώτος και μετά τον τσακίζεις δικαιολογημένα.  
       Πρώτα θα τους τυφλώσουν τις επικοινωνίες, όπως έκαναν και σ' εμάς το 1974.  Μετά θα απελευθερώσουν την Β. Κύπρο, απομακρύνοντας οριστικά τους Τούρκους από τα κοιτάσματα και το Ισραήλ.  Οι Κύπρος θα γίνει ο προθάλαμος του Ισραήλ και οι Αμερική θα ελέγχει τα πάντα.  Όσο για τα στενά θα τα ελέγχει κάποια διεθνής δύναμη.  
       Κούρδοι, Κεμαλιστές, Αλεβίτες, Αρμένιοι, και κρυπτοχριστιανοί Πόντιοι θα ξεσηκωθούν κατά του Ερντογάν, που θα διατηρεί μόνο τους φανατικούς μουσουλμάνους.  Αυτό θα είναι και το τέλος της σημερινής Τουρκίας.  Τότε θα προκύψουν τρία  ή τέσσερα κράτη και ο επίδοξος κατακτητής θα μεταβληθεί σε αδύναμο ηττημένο, κάπου στο μέσον της τωρινής του επικράτειας.  

       Σημείωση στις 28-07-2017
       Αν είναι επιτυχής η γεώτρηση που γίνεται τώρα στην ΑΟΖ της Κύπρου, θα αλλάξει άρδην τους πολιτικούς συσχετισμούς.  Μία τέτοια επιτυχία δείχνει καθαρά ότι τα γιγαντιαία κοιτάσματα τύπου Ζορ επεκτείνονται μέσα στην Κυπριακή και προφανώς την Ελληνική ΑΟΖ.  Τότε όλοι οι μεγάλοι θα είναι με το μέρος μας, αφού έτσι θα έχουν μεγάλο όφελος.  
       Εμείς πρέπει πρώτα να ζητήσουμε να μας εξοπλίσουν και αμέσως μετά να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 10 μίλια.  Το τούρκικο causus belli αφορά την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια.  
       Βέβαια η Τουρκία δεν θα είναι χαρούμενη με την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 10 μίλια, αλλά θα αναγκασθεί να το καταπιεί πιο εύκολα, όταν στο Αιγαίο κυκλοφορούν και κάποια αμερικάνικα πολεμικά πλοία.  
       Ο "σουλτάνος" θα φοβερίζει αλλά στο εσωτερικό θα δικαιολογηθεί ότι 
δεν παραβιάσθηκε ούτε καταργήθηκε το causus belli.  Θα απειλεί Θεούς και Δαίμονες, αλλά θα αναγκασθεί να περιορίσει τα σουλάτσα στο Αιγαίο.  
       Αυτό σημαίνει και την έναρξη γεώτρησης ανατολικά του Πρίνου, όπου στα 9 μίλια έχει εντοπισθεί μεγάλο κοίτασμα.  Σημαίνει και την έναρξη νέων ερευνών στο Αιγαίο που θα έχει μεταβληθεί σε σχεδόν Ελληνική λίμνη.  
       Άλλο που δεν θέλουν και οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες αλλά και οι κυβερνήσεις τους.  

       Σημείωση στις 29-07-2017
       Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο θέμα με την προμήθεια από την Τουρκία των ρωσικών S-400.  Οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές 400 χλμ. και μετακινούνται εύκολα επάνω σε φορτηγό.  
       Κάποιοι θα τοποθετηθούν στα δυτικά παράλια της Τουρκίας και θα καλύπτουν ολόκληρο το Αιγαίο.  
       Κάποιοι θα τοποθετηθούν στην νοτιοανατολική Τουρκία στραμμένοι εναντίον των Κούρδων, του Άσαντ αλλά και του βόρειου Ισραήλ.  Όμως αυτό δεν είναι αρκετό για μία σύγκρουση με τους Εβραίους.  Η μεγάλη απειλή θα έρθει αν τοποθετήσουν S-400 στην βόρεια Κύπρο.  
       Αυτό το αντιλαμβάνονται βέβαια οι πανέξυπνοι Εβραίοι και προφανώς θα αντιδράσουν.  Ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης θα είναι η αποτροπή της παρουσίας S-400 στην βόρεια Κύπρο.  Πρώτη επιδίωξή τους θα είναι να φύγουν οι Τούρκοι από το νησί.  Αν δεν το καταφέρουν με ειρηνικές πιέσεις θα φθάσουν μέχρι την βία, βάζοντας μπροστά τους Ελληνοκυπρίους.  
       Μην εκπλαγούμε αν, μετά και την επικείμενη ανακάλυψη των μεγάλων κοιτασμάτων, βλέπουμε την ελεύθερη Κύπρο να εξοπλίζεται (φανερά ή μυστικά) με σκοπό την απελευθέρωση όλων των κατεχομένων.  Τα όνειρα των Τούρκων να επεκταθούν προς Νότο και Δύση είναι το λιγότερο αστεία και ίσως προκαλέσουν την ίδια τους την διάλυση. 

       Σημείωση στις 10-08-2017
       Μπορεί να μην γίνεται ακόμα τίποτα γνωστό για τα αποτελέσματα της γεώτρησης των TOTAL - ENI στο ¨οικόπεδο" 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά το συμπέρασμα βγαίνει εύκολα.  Η γεώτρηση βρήκε φυσικό αέριο !!!
       Μόνον έτσι εξηγείται η εσπευσμένη κίνηση της ΕΝΙ να πάρει άδειες για να αρχίσει νέες γεωτρήσεις εντός του 2017 (στα τεμάχια 8 - 3 - 6), που ήδη κατείχε από παλιά αλλά είχε κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες.                                  Φαίνεται λοιπόν ότι το νέο μοντέλο σε ασβεστολιθικά πετρώματα τύπου "Ζορ" επαληθεύεται και πρώτη η ΕΝΙ που το ανακάλυψε σπεύδει να το εκμεταλλευτεί και στην υπόλοιπη Κυπριακή ΑΟΖ όπου ΄διαθέτει δικαιώματα.  
       Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την ExxonMobil στο "οικόπεδο" 11, όπου και αυτή επισπεύδει την γεώτρηση.  Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Κρήτη όπου Total και ExxonMobil ζητούν άρον - άρον οικόπεδα, που μόλις το 2014 δεν τους ενδιέφεραν.  
       Είναι πλέον φανερό ότι ο Ελληνισμός θα γίνει μεγάλος παίκτης στην διεθνή σκακιέρα του φυσικού αερίου !!!
       Βλέπε αναλυτικά στις αναρτήσεις μου στο Google <ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ> και στο YouTube <ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ 01 - 11>
       
       Σημείωση στις 03-09-2017
       Φίλοι μου, στις 21-08-2017 έπαθα το πρώτο μου έμφραγμα, που προστέθηκε στην συλλογή των εγκεφαλικών που έχω ήδη περάσει.  
       Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έγραφα αυτές τις ημέρες.  
       Οπωσδήποτε θα μειωθεί κάθε μου δραστηριότητα, αλλά ελπίζω να προλάβω να δώσω όσο περισσότερα μπορέσω μέχρι το τέλος μου.  
       Εύχομαι και ελπίζω κάποιος ή κάποιοι να συνεχίσουν την αναζήτηση 
του Άγνωστου Κόσμου.  

       Σημείωση στις 25-09-2017
       Κυρία Μέρκελ μήπως, αν δίνατε τις οφειλόμενες από την κατοχή αποζημιώσεις, είχατε κρατήσει εκτός Βουλής τους Γερμανούς Νεοφασίστες;  
       Αν οι σύγχρονοι Γερμανοί έβαζαν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τώρα τις απαράγραπτες βλακείες των παππούδων τους, θα σκεφτόντουσαν διπλά να στηρίξουν ένα νέο ανάλογο μόρφωμα και ίσως νέες περιπέτειες.  
       Ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι μετακινήθηκαν από το κόμμα της Μέρκελ προς τα ακροδεξιά και τώρα η καγκελάριος ψάχνει τρόπους να επαναφέρει αυτούς που θεωρούν ότι η ψήφος στους φασίστες δεν έχει συνέπειες.  
       Να εξηγήσει καθαρά στους σύγχρονους Γερμανούς τι ακριβώς πρέπει να πληρώσει ο κάθε ένας για αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ρωσία κλπ.  Μόνον έτσι θα καταλάβουν την πραγματική κληρονομιά που τους άφησαν οι υπερήφανοι Ναζί.  Ας αρχίσουν να πληρώνουν τώρα που είναι και πάμπλουτοι.  

       Σημείωση στις 01-10-2017
       Φίλε μου, πολύ σωστές οι ισότητες που γράφεις στο σχόλιό σου
       725 = Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ Α.Ο.Ζ = Η ΕΥΡΑΣΙΑ = ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ.
       Εδώ θα προσθέσω: 
725 = Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ  ΘΥΡΑ = ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ 
       ΠΥΛΗ = ΧΡΙΕΙ = ΦΕΡΟΝ (η τύχη) = ΤΟ ΕΠΟΣ = ΤΟ ΟΝΕΙΡΟΝ.  
       Βλέπε εδώ.

       Σημείωση στις 05-03-2018: 
    ΤΟ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΑΤΣ ΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ
       Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους στην δυτική πλευρά του Έβρου, μας δίνει μία θαυμάσια ευκαιρία να αναδείξουμε και εμείς κάποιες γκρίζες ζώνες στην τουρκική επικράτεια.  
       Η συνθήκη της Λωζάνης ορίζει τον ποταμό Έβρο ως φυσικό σύνορο Ελλάδας και Τουρκίας.  Προέβλεψε όμως μία εξαίρεση στο ΒΔ άκρο των συνόρων έναντι της Αδριανούπολης.  Εκεί παραχωρήθηκε μέρος εδάφους επί της ελληνικής όχθης, όπου λειτουργούσε ο σιδηροδρομικός σταθμός της Αδριανούπολης.  Ο λόγος αυτής της εξαίρεσης τότε είχε μία λογική.  Σήμερα όμως, μετά σχεδόν έναν αιώνα δεν υφίσταται.  
       Οι Τούρκοι ζητάνε ατεκμηρίωτα ότι τους κατέβει, Γιατί να μην ζητήσουμε κι' εμείς πίσω την περιοχή Κάραγατς.  
       Το μεγάλο αυτό ποτάμι ορίσθηκε ως φυσικό σύνορο που θα εμπόδιζε την σύγκρουση των δύο αντιπάλων.  Όμως με το κόλπο της ειρηνικής εξυπηρέτησης οι Τούρκοι βρίσκονται και στην ελληνική πλευρά του Έβρου, σήμερα χωρίς να υπάρχει λόγος.  Σήμερα το Κάραγατς είναι το στρατιωτικό προγεφύρωμα για τα άρματα και τα κανόνια της Τουρκίας, χωρίς το εμπόδιο του Έβρου που υπάρχει για εμάς.   
       Να ερωτηθούν ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, Η ΓΑΛΛΙΑ, Η ΙΤΑΛΙΑ, 
Η ΙΑΠΩΝΙΑ, Η ΕΛΛΑΣ, Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΤΟ ΣΕΡΒΟ-ΚΡΟΑΤΟ-ΣΛΟΒΕΝΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ αν συμφωνούν με την σημερινή στρατιωτική δομή της περιοχής που δεν έχει καμία σχέση με τον σκοπό που δημιουργήθηκε.  Η εποχή είναι κατάλληλη και δεν θα βρεθεί κανένας από τους εγγυητές αντίθετος με την ελληνική θέση.  
       Ας έχουμε και εμείς μία μεγάλη απαίτηση για να ξεχνάνε οι Τούρκοι κάποιες βραχονησίδες, αφού ακολουθούν ως γκρίζες ζώνες η Ίμβρος και 
η Τένεδος και η Β.Κύπρος.  
       Οι υδρογονάνθρακες είναι τόσο πολλοί και θα πρέπει να μας κάνουν στρατιωτικά πανίσχυρους ώστε να διεκδικήσουμε τα δίκια μας.  

       Σημείωση στις 09-04-2018: 
       Επανέρχομαι σήμερα στη πρόταση που έκανα με την <Σημείωση στις 25-09-2015> και προσθέτω την αναγνώριση εκ της Τουρκίας των 12 ναυτικών μιλίων και της μέσης γραμμής στην ΑΟΖ με μία παράλληλη συμφωνία για σταμάτημα των εξοπλισμών που προκαλούν διαρκή οικονομική αιμορραγία στις δύο χώρες.  
       Μία τέτοια συμφωνία είναι το μέγιστο διαχρονικό συμφέρον και των δύο λαών και αν υποβληθεί επίσημα, ποιος Έλληνας ή Τούρκος πολιτικός θα μπορέσει να την αρνηθεί;  

       Σημείωση στις 10-04-2018: 
       Μία διαφορετική σκέψη θα ήταν να αναγνωρίσουμε εμείς ως κράτος την κατεχόμενη Βορ.Κύπρο.  Στην περίπτωση αυτή νομίζω ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να προβάλουν απαιτήσεις νότια του κράτους που θα έχουμε πλέον αναγνωρίσει και οι δύο πλευρές.  
       Τότε θα πρέπει να αποσύρουν και τον στρατό τους, εκτός αν θέλουν να διατηρούν στρατό κατοχής σε αδελφό κράτος.  Εκτός αν βγάλουν την μάσκα και προχωρήσουν σε υποχρεωτική προσάρτηση των αδελφών τους.  Πως όμως θα αντιδράσουν οι Τουρκοκύπριοι που έτσι θα χάσουν οριστικά τόσο την ευρωπαϊκή προοπτική, όσο και την οικονομική ευμάρεια λόγω μεγάλου υποθαλάσσιου πλούτου
       
       Σημείωση στις 30-11-2018: 
       Επανέρχομαι σήμερα στη πρόταση που έκανα με την <Σημείωση στις 25-09-2015>.  Βλέπω πλέον, μετά από 3 χρόνια και 2 μήνες, να την κάνει 
και ο ψευτοπρόεδρος Ακιντζί.  Τι άλλαξε τώρα;  
       Μήπως οι Τούρκοι κατάλαβαν ότι κόντρα στους Αμερικάνους δεν περνούν οι τσαμπουκάδες τους.  Μήπως αντί για τα πολλά ζητάνε πλέον 
τα λίγα.  Μήπως αυτή είναι η ευκαιρία να λύσουμε τα προβλήματα με τους επιθετικούς γείτονες;  Τώρα που τους έχουμε στο χέρι;  
       Μήπως οι Αμερικάνοι σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν στην στεριά της Κύπρου σταθμό υγροποιημένου Φ.Α. από όπου, λόγω θέσης, θα πηγαίνει εύκολα προς προς κάθε κατεύθυνση, ακόμα και στην Τουρκία;
       Μήπως αυτός είναι ο λόγος που οι Έλληνες εφοπλιστές παραγγέλνουν τόσα πλοία μεταφοράς Φ.Α. σε μορφή LNG;  
       Μήπως αυτός είναι ο λόγος που και το Κατάρ επεκτείνεται στην Ανατ. Μεσόγειο;  

       Συνεχίζεται ...                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Άγνωστος Χ   

7 σχόλια:

  1. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ=Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ=2319.ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ=ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ=2991.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ Α.Ο.Ζ = Η ΕΥΡΑΣΙΑ = ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ = 725.ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΔΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ θα προσθέσω 725 = Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΥΡΑ = ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΥΛΗ = ΦΕΡΟΝ (η τύχη)

      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
    3. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ 17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΑΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΧΑΘΗΚΑΜΕ.....

      Διαγραφή
    4. ΚΑΖΟΥΣ ΜΠΕΛΙ = ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΝ = ΕΣΤΗΣΑΝ ΠΑΓΙΔΑ = Η ΔΙΑΛΥΣΙΣ = ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ = ΜΕΤΟΙΚΗΣΙΣ = 863.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΣ ΓΝΩΣΗ.

      Διαγραφή